LEGO officieel een betere investering dan goud

LEGO officieel een betere investering dan goud

JA! Eindelijk word je beloond voor al die keren dat je met je blote poten op een LEGO-blokje stond en het uitkermde van de pijn: je investeringen in LEGO kun je dubbel en dwars terugverdienen, hallelujah! Echter… er is één grote maar: dan moet je de LEGO-sets wel bewaard hebben in de originele staat. Zonder missende blokjes enzo.

Al het LEGO-speelgoed van je kind kan dus een hoop waard zijn, maar het wordt pas echt interessant als ze in de originele verpakkingen bewaard zijn en er geen enkel LEGO-blokje mist! 

Volgens een analyse van Telegraph.co.uk, heeft het populaire speelgoed een beter rendement over de afgelopen vijftien jaar dan beleggingen in onder andere goud of een spaarrekening. Sinds het jaar 2000 is de gemiddelde LEGO-set met 12% per jaar in waarde gestegen, dit is meer dan de 9,6% rendement voor goud in dezelfde periode.

Welke LEGO-sets leveren het meeste op?
De LEGO-sets die het grootste rendement opleveren zijn de speciale sets in het hoogste segment - denk aan Star Wars, de Taj Mahal, of de Volkswagen Kever van LEGO. LEGO-sets die niet meer verkrijgbaar zijn hebben ook een hoge waarde gekregen. Maar ook standaardsets - zoals de stadswegen en politiebureaus - zijn in waarde gestegen, zegt Ed Maciorowski, oprichter van LEGO veilingsite BrickPicker.com. De LEGO-set met het hoogste rendement is het hotel ‘Café Corner’, dat werd verkocht in 2007. De 2056-delige set werd oorspronkelijk geprijsd op $ 132 (€ 122,84) en levert nu $ 3072 (€ 2858,72) op, met een rendement van 2,23%.

Plotseling voelt die helse pijn van middenin de nacht op een LEGO-blokje stappen niet zo slecht meer – zolang de LEGO-sets van je kind nog helemaal in tact zijn. En terwijl gebruikte LEGO-sets zoveel niet waard kunnen zijn, is het nog steeds mogelijk dat ze een paar honderd euro kunnen opleveren per doos. Alle sets die verkocht zijn na het millennium worden beschouwd als de beste investering, omdat ze meer complexe en speciale onderdelen bevatten.

Wat zal je kind blij opkijken als-ie ineens verdacht veel LEGO voor z’n verjaardag krijgt… ;-)

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50