Lea (41): ‘De au-pair had mijn halve garderobe meegenomen!’

Lea (41): ‘De au-pair had mijn halve garderobe meegenomen!’
  • in Moeder
  • 1
  • 988
  • 14/01/2024

Als je een au-pair in huis neemt, is het altijd afwachten of die klik er is. Niet alleen met jou, maar vooral met de kids. Lea: ‘Gelukkig hadden we een topper van een au-pair in huis gehaald, maar na het afscheid wachtte me een minder leuke verrassing...’

“Een au-pair is voor mijn man en voor mij een ideale uitkomst. We werken allebei fulltime en we hebben ruimte genoeg om een au-pair te huisvesten. Bovendien vinden we het leuk als onze kinderen met verschillende culturen in aanraking komen en naast het Nederlands met de Engelse taal opgroeien.”

Getroffen met au-pairs

“We hebben echt al van alles en nog wat gehad: meiden, jongens. Uit Spanje, Duitsland, Mexico, Amerika... Heel veel leuke en af en toe iets minder. Maar we nog niet veel te klagen gehad. Tuurlijk hebben we ook weleens pech met een au-pair. Eentje bleek verschrikkelijke heimwee te hebben en ging na een maand al naar huis. Dat was even slikken voor ons, maar ook voor onze kids, want die waren helemaal weg van haar. Maar meestal hebben we het echt getroffen met onze au-pairs.”

Afscheid

“Nadeel is dat we altijd na een jaartje weer afscheid van elkaar moeten nemen. Maar de kinderen zijn het gewend en staan altijd weer open voor een nieuwe au-pair. Ik ben blij dat mijn kinderen zo flexibel zijn en het leuk vinden om kennis te maken met andere culturen.”

Au-pair uit Zuid-Afrika

“Onze au-pair van vorig jaar kwam uit Zuid-Afrika. De kinderen vonden haar geweldig en lachen altijd in een stuip als ze Zuid-Afrikaanse woorden leerden die zoveel op het Nederlands lijken. Ook mijn man en ik waren helemaal blij met haar. Ze was gezellig en voelde precies aan wanneer we wat meer privacy wilden of even met z'n viertjes wilden zijn."

Kleding lenen

“Ook zij had het naar haar zin. Regelmatig ging ze stappen of de Nederlandse cultuur ontdekken met andere au-pairs die ze had leren kennen via het bureau waarbij we altijd een au-pair regelen.

Wat me dan opviel was dat ik altijd wel een kledingstuk miste als ze dan op pad ging. Die bleek ze dan even ‘geleend’ te hebben uit mijn kledingkast. Dat vond ik op zich niet zo erg, maar ik maakte wel duidelijk dat ze dat even van tevoren moet vragen. Ze beloofde dat te doen. Toch kwam het nog regelmatig voor dat ik iets miste uit mijn kast zonder dat ze dat had gevraagd. Maar goed, ik maakte er niet zo'n punt van, omdat ze het altijd weer schoongewassen teruggaf.”

Onderdeel van ons gezin

“In de eerste week van de zomervakantie was het helaas tijd om afscheid te nemen van elkaar. We beloofden dat we écht contact met elkaar zouden houden. Met haar had ik ook het idee om dat echt te doen. Soms zeg je dat tegen een au-pair, maar vaak komt het er dan niet van. Bij haar had ik het gevoel dat ze altijd een onderdeel van ons gezin zou blijven. Maar niets is minder waar...”

Kleding verdwenen!

“Toen ik me een dag na haar vertrek aan het omkleden was voor een verjaardagsfeestje van een vriendin, kon ik mijn favoriete zomerjurkje niet vinden. Het hele huis had ik overhoopgehaald, maar de jurk was verdwenen. Ik kreeg al zo'n vermoeden en ging mijn kast eens goed bekijken. Ik miste niet alleen mijn jurk, maar ook een stuk of vijf shirts, een blouse, een spijkerbroek, twee rokken en mijn favoriete hoge hakken! Ik was helemaal in shock! Het zou toch niet zo zijn dat ze mijn kleding mee had genomen?”

Onbereikbaar

“Ik probeerde haar op allerlei manieren te bereiken, app, mail, snap, haar socials... Geen reactie...Toen ik haar probeerde te bellen, bleek tot mijn stomme verbazing dat haar nummer buiten werking was! Ik heb ook nog contact opgenomen met het au-pair bureau om te kijken of zij me misschien verder konden helpen, maar helaas hadden ze geen contact meer met haar. Net als een buurmeisje van ons die een goede vriendin van haar was geworden, vertelde dat ze geen contact meer had.”

Favoriete jurkje en hoge hakken

“Nu vraag ik me af wat ik eigenlijk in huis heb gehaald. Het is toch raar dat ze niet op mijn dm's, mails en apps reageert. We hadden zo'n goede band? Ook de kinderen vinden het jammer dat ze helemaal niets meer van haar hebben gehoord. Ze volgens haar op social media en zien nog regelmatig foto's van haar verschijnen. Zelfs eentje waarop ze mijn favoriete jurkje en hoge hakken draagt... Lekker dan.”

Heb jij ook een au-pair? Heb jij nog leuke verhalen over je au-pair?

Deel jouw verhaal

Wil jij ook graag iets vertellen over je kinderen, relatie of jouw leven als moeder? Stuur jouw verhaal naar de BabyBytes-redactie via dit formulier. Het kan eventueel anoniem, dat kun je heel simpel aangeven in het formulier.

Lees ook:

Praktische tips: hoe vind je een goede au-pair?
Dít zijn de vragen die je aan jouw nieuwe oppas wil stellen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Tja, je haalt een wildvreemde in huis om voor je kinderen te zorgen... Ieder jaar weer... Wat ze verder met je kinderen heeft gedaan weet je niet, maar je mist wel kleding uit je kast. De prioriteiten zijn duidelijk

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50