Dit zijn de vragen die je aan jouw nieuwe oppas wil stellen

Dit zijn de vragen die je aan jouw nieuwe oppas wil stellen

Je staat op het punt om een nieuwe oppas aan te nemen, maar je hebt eigenlijk nog wel een aantal vragen. Natuurlijk kan je haar niet het hemd van het lijf vragen en zijn er grenzen aan de vragen die je stelt. Maar dat geldt niet voor onderstaande vragen, die mag je gerust stellen bij het aannemen van een nieuwe nanny.

Hoe ga je te werk?

Bijvoorbeeld: ben je iemand die mij foto’s van de kindjes stuurt, of ben je helemaal niet bezig met je telefoon? Laat je het mij weten als de kindjes hun middagdutje doen, of laat je mij andere dingen weten gewoon omdat het kan? Haar antwoord geeft jou een goed inzicht in haar werkwijze. Als haar antwoord jou niet aanstaat, weet je dat je verder moet zoeken naar een andere nanny.

Wat doe je in tijden van nood?

Uiteraard is geen enkel noodgeval hetzelfde, maar je wil een soort van inschatting kunnen maken wat zij hieronder verstaat, en wat zij in dit geval zou doen. Het is natuurlijk helemaal fijn als zij een EHBO opleiding op zak heeft, en daar kun je dan ook gelijk achter komen. Waarschijnlijk komt er ook een situatie uit het verleden naar boven en kunnen jullie deze mooi bespreken.

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

Je wil natuurlijk wel weten hoe het zit met haar andere verplichtingen, want als zij echt stipt om 8 uur weg moet, zit jij met een groot probleem. Probeer haar flexibiliteit in te schatten en ook vooral te bespreken. Op deze manier kom je straks niet voor stomme verrassingen te staan.  

Zie je ook een kans om af en toe wat op te ruimen?

De oppas hoeft uiteraard niet jouw was weg te werken, maar het is wel fijn dat ze het speelgoed of de boekjes weer netjes opruimt. Anders kom je straks thuis in een huis wat een volledige puinhoop is en waardoor je straks nog je nek breekt..

Wat vind je leuk om voor activiteiten met kinderen te doen?

Vind je het leuk om voor te lezen, koekjes te bakken, spelletjes te doen of? Als jouw oppas zegt ‘ik zet ze voor de tv en ik ga op mijn telefoon zitten’, ben je misschien iets minder enthousiast.. Je kunt haar natuurlijk ook op leuke ideeën brengen door dit gesprek te voeren. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50