Langer levend sperma levert gezondere kinderen op

Langer levend sperma levert gezondere kinderen op

Onderzoekers aan de Britse University of East Anglia en de Zweedse universiteit van Uppsala hebben een opvallende ontdekking gedaan: sperma dat langer leeft voor een bevruchting levert gezondere kinderen op.

Voor het onderzoek gebruikten ze zebravismannetjes. Ze onderzochten het sperma dat vrijkwam na een ejaculatie. Hieruit bleek dat het sperma dat langer leeft nakomelingen produceert die een langer en gezonder leven hebben dan sperma dat een korter leven is beschoren en afkomstig is uit dezelfde ejaculatie, meldt Nu.nl.

Lees ook:
Zo wordt de kwaliteit van zijn zaadcellen optimaal

Grote verschillen spermacellen

De onderzoeksresultaten kunnen van belang zijn voor voortplantingstechnieken als IVF.

Tot nu toe werd gedacht dat de levensduur van sperma niet van belang was als een eicel werd bevrucht, maar hoofdonderzoeker Simone Immler zegt dat ze met dit onderzoek hebben aangetoond dat er grote verschillen zijn tussen spermacellen en hoe deze het nageslacht kunnen beïnvloeden.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50