Koolhydraten - Gastblog door Fajah Lourens

Koolhydraten - Gastblog door Fajah Lourens

Waarom zijn vrouwen zo bang voor koolhydraten? Je hebt ze nodig als brandstof voor de dagelijkse dingen die je doet. Als je te weinig koolhydraten eet, haalt je lichaam ergens anders de brandstof vandaan. Als je niet voldoende vetten eet, zal je lichaam de eiwitten gaan gebruiken als brandstof met als resultaat spierafbraak.

Vrouwen die al hun koolhydraten laten liggen vallen wel snel af, maar zien er meteen heel slapjes uit. Dit komt omdat je met deze methode veel spiermassa verliest. Op de weegschaal word je blij van het getal, maar als je dan in de spiegel kijkt zal je zien dat alles er slapjes bij hangt. Het is belangrijk dat je vetpercentage daalt als je wilt afvallen. Ook is het belangrijk dat je wel spiermassa behoudt. Zo zie je er strakker en dus ook slanker uit.

Meer in plaats van minder

Er zijn heel veel mensen afgevallen met mijn eerste boek. Wist je dat de meeste mensen meer moesten gaan eten in plaats van minder? Ik heb duizenden e-mails gehad van mensen die bang waren om de rijst te eten. Dat is niet nodig. Doordat deze mensen juist meer zijn gaan eten is hun lichaam weer meer gaan verbranden. Door heel weinig te eten gaat je verbranding ook langzamer. Het gaat erom wat je eet. In het boek ‘Killerbody Dieet’ leer ik je juist elke dag heel veel groeten, eiwitten en de juiste koolhydraten te eten. Een paar voorbeelden van juiste koolhydraten zijn havermout, volkorenpasta en volkorenbrood. Daarnaast zijn vrouwen ook vaak bang om fruit te eten, maar dat is niet nodig. Van fruit word je ook niet dik. Fruit zit boordevol vitaminen, vezels en suikers die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Van fruitsuikers krijg je geen middagdip of after sugar dip. Eet dus een extra stukje fruit als je trek hebt in iets zoets en laat de geraffineerde suikers staan. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan Killerbody Dieet. Het is een uitgebreide handleiding en een dieet van 12 weken met trainingen voor thuis en in de sportschool. Hiermee zal jij je doelen behalen.

Geen dieet, wel afvallen?

Heb je nou geen zin om een dieet te volgen, maar wil je wel afvallen? Verschuif dan 60% van je dagelijkse voeding naar de ochtend. Eet ‘s morgens je koolhydraten en ‘s middags alleen nog een stuk fruit. De rest van de dag eet je alleen eiwitten en groenten. ‘s Morgens zit je propvol en ‘s avonds ga je dan met een leeg gevoel naar bed zonder dat je minder bent gaan eten. Je lichaam komt dan ‘s nacht ook echt tot rust omdat het geen zwaar voedsel hoeft te verteren. Je zal merken dat je heel vroeg wakker wordt en daardoor ook weer meer fut hebt om ‘s morgens te gaan trainen.

Gebruik de trainingen voor thuis uit mijn boek als je kindje lekker ligt te slapen. Verder is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste koolhydraten eet in de ochtend. Dus geen wit brood met hagelslag, maar havermout of volkorenbrood. Laat alle zoete snacks staan en kies voor een extra stuk fruit als je zin hebt in iets zoets.

Liefs,

Faya 

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Sharon

  Kijk dit is een fijnere, geen verwijten geen vingers, maar een artikel met meer inhoud. (En ja ik ben wel een Fajah fan...alleen is dit wel eentje om je aan te houden anders ga je jojo-en)

  Tips zijn beter dan vergelijkingen van appels met peren.

 • Linaa

  Super goede tips!!!

 • droomboom

  Leuk stuk!

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50