Kinderopvang niet slechter door welkomstcadeau

Kinderopvang niet slechter door welkomstcadeau

Een tijdje geleden brachten wij het nieuws dat er een hevige concurrentiestrijd gaande is onder kinderdagverblijven. Ze zouden welkomstcadeaus uitgeven aan ouders die er hun kind onderbrengen. Hier zijn kamervragen over gesteld.

Geen probleem mits binnen de regels

"Welkomstcadeaus in de kinderopvang zijn op zichzelf geen probleem, als het allemaal maar binnen de regels gebeurt. Een verbod is dan ook niet nodig", zegt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Asscher reageerde donderdag op vragen van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt over organisaties voor kinderopvang die ouders lokken met cadeaus.

Gratis of bijna gratis kan nooit

Gratis of bijna gratis kinderopvang kan nooit, waarschuwt Asscher. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat ouders kwaliteit meewegen bij de keuze van de opvang. Daarnaast spelen onder meer prijs en locatie een rol. Hij zei dat ouders verder zouden moeten kijken dan een gratis pak luiers als zij een crèche voor hun kroost kiezen.

De SP wil paal en perk stellen aan de lokkertjes. Maar volgens de minister zijn er geen aanwijzingen dat welkomstcadeaus een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van kinderopvang.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50