Kom naar dit kinderdagverblijf dan krijg je een iPad!

Kom naar dit kinderdagverblijf dan krijg je een iPad!
  • in Kinderen
  • 2
  • 8485
  • 12/12/2016

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande tussen verschillende kinderopvangorganisaties als we de Telegraaf moeten geloven. Dat laten verschillende organisaties zelf weten. Door deze concurrentie worden ze gedwongen de aandacht van ouders te trekken en doen dit middels het uitgeven van cadeaus bij aanmelding. Verschillende brancheorganisaties maken zich hier nu zorgen over. Zij zijn bang dat ouders daardoor wellicht geen oog meer hebben voor kwaliteit van de opvang.

Gratis luiers of een bioscoopbon

Peuterspeelzalen delen gratis luiers uit, maar ook bonnen voor een 'cursus babymassage' en bioscoopbonnen. "Wij zijn een serieuze sector, dan moet je dit soort dingen niet doen", zegt Gjalt Jellesma van Belangenvereniging van Ouders in Kinderopvang en Peuterspeelzalen (BOinK). De organisatie vreest dat ouders de verkeerde keuzes maken doordat ze zich laten overhalen door de gratis producten.

iPad

"Het is toch ronduit belachelijk om een lingeriebon of een iPad te geven aan nieuwe ouders. Het gaat niet om een krantenabonnement. Zorg liever voor goede kwaliteit", sluit Marjet Winsemius van Voor Werkende Ouders zich aan bij haar collega.

Jellesma bevestigt dat de markt voor crèches overvol is. "Er zijn er te veel die in dezelfde vijver vissen. Dan gaan mensen gekke toeren uithalen."

CDA-kamerlid Pieter Heerma laat aan de krant weten van plan te zijn vragen te stellen aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). "Hij moet met de branche hierover afspraken gaan maken. Dit moet stoppen."

Ook de PvdA is er niet over te spreken. Het is Tweede Kamerlid Keklik Yücel ''werkelijk een raadsel'' wat de kinderopvangorganisaties bezielt. ''Weten deze organisaties wel in wat voor sector ze werken? Een goede kwaliteit voor de beste opvang en ontwikkeling van kinderen is het enige wat telt voor een crèche!''.

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50