Kinderen spelen steeds minder buiten

Kinderen spelen steeds minder buiten
  • in Kinderen
  • 4
  • 2116
  • 17/04/2018

Met dit mooie weer zou je denken dat kinderen lekker buiten gaan spelen. Maar niets is minder waar. Het blijkt dat kinderen juist steeds minder buiten spelen!

Uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton blijkt dat sinds 2013 het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald is van 20 naar 14 procent! 30 procent speels zelfs nooit of slechts een keer in de week buiten. Terwijl kinderen zeggen dat ze wel heel vrolijk worden van buitenspelen.

De goede doelen organisatie Jantje Beton zet zich in om het buitenspelen te promoten en wil dat ieder kind minstens een uur per dag buiten speelt.

Lees ook:
Kans op bijziendheid en blindheid groter door te weinig buitenspelen

Veel veranderd

In de loop der tijd is er veel veranderd wat betreft buiten spelen. Zo speelde onze grootouders veel meer buiten. Pauline van der Loo, afdelingshoofd bij Jantje Beton: “Terwijl bijna 70 procent van de opa’s en oma’s, en 65 procent van de ouders als kind meer buiten speelde dan binnen, geldt dit nu nog voor slechts 10 procent van de kinderen.”

Als reden voor het minder buitenspelen zeggen kinderen dat ze speelplekken te saai vinden of dat ze te druk zijn met school en hun hobby’s.

Hoe vaak spelen jouw kinderen buiten?

Bron: nos.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50