Kinderen die bord moeten leegeten hebben hogere BMI' 

Kinderen die bord moeten leegeten hebben hogere BMI
  • in Kinderen
  • 3
  • 1947
  • 01/02/2016

Probeer je zo goed mogelijk de strenge ouder uit te hangen en je kind zijn of haar bord leeg te laten eten, is het weer niet goed. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die van hun ouders verplicht hun bord moeten leegeten, gemiddeld een hogere BMI hebben dan kinderen die dat niet hoeven te doen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Liverpool en zij kwamen tot deze conclusie nadat ze 385 studenten hadden onderzocht, aldus DailyMail. Het is volgens hen aannemelijk dat de gewoonte om het bord leeg te eten ervoor zorgt dat men op latere leeftijd ook meer eet. De onderzoekers hebben daarnaast gedacht aan het feit dat sommige mensen tevens hun bord leegeten omdat ze voedselverspilling willen voorkomen.

Het onderzoek dat is gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition, wordt deels ondersteund door de studie van Food and Brand Lab. Deze beweert dat het eten van kleinere borden ervoor zorgt dat hij of zij minder eet, en dus ook een lagere BMI heeft.

Wat je dan wel moet doen? Kleinere hoeveelheden geven volgens de onderzoekers. Als ze dan nog meer trek hebben, kun je nog een keer opscheppen.

Wat vind jij van de uitslag van dit onderzoek? 

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50