Kind op het potje middenin een restaurant?

Kind op het potje middenin een restaurant?

Een moeder in Engeland veroorzaakte een rel online omdat ze haar kind publiekelijk op het potje zette in een openbare pub. Dit werd gezien door een andere moeder die er op haar beurt weer een bericht over op internet zette. 

De moeder die het bericht online zette deed dit om uit te zoeken of dit misschien sociaal geaccepteerd wordt onder ouders. Het bericht veroorzaakte een heleboel ophef. Veel mensen gaven aan het 'smerig', 'aanstootgevend' en 'onhygiënisch' te vinden.

De vraag van de moeder online: "Gisterenavond genoot ik van een diner in een nette pub terwijl plots aan een andere tafel een moeder haar kind op het potje zette...Is dit normaal?"

Lees ook: Deze zindelijkheidstraining HACK gaat je verbazen EN helpen!

Niet geaccepteerd

Vrijwel alle reacties op het bericht waren negatief. Men vond het absoluut niet geaccepteerd om dit zo te doen. Ouders vonden dat het kind zo niet leerde om naar de wc te gaan of op een juiste manier het potje te gebruiken.

Een aantal ouders gaven wel aan dit al vaker te hebben gezien of zelf een potje mee te nemen als ze onderweg zijn. De laatste gaven aan het potje dan altijd te gebruiken in het gewone toilet en nooit openbaar.

Goede bedoelingen

Waarschijnlijk had de moeder in kwestie echt wel goede bedoelingen. Je bent tenslotte heel actief bezig met je kindje en het zindelijk krijgen. Dat is niet altijd makkelijk en kan je in sommige gevallen tot waanzin drijven. Het is dan echt niet zo'n gek idee dat je een potje onderweg bij je hebt, bijvoorbeeld als je lange afstanden aflegt. Maar ze had beter even met kind en potje in de toilet kunnen gaan staan.

Hoe pak jij de zindelijkheidstraining aan als je onderweg bent?

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • thirza1982

  Ik vindhet ook niet gepast midden in een restaurant. Ga dan even met je kind naar de wc en gebruik daar het potje.

 • Tiens

  Midden in het restaurant... Tactisch is het niet. Maar of ik er nou direct mee naar facebook zou gaan om iedereen op te laaien... Nee... Dat dan ook niet. Veel vervelender is het als je te laat bent en de wc niet haalt en dus met een kindje met een natte broek naast een vreemde tafel staat.

 • Nx4

  dat je je potje mee neemt in d4 auto voor een lange auto rit oké , maar in een restaurant je potje tevoorschijn toveren en je kind e4 op laten plassen/poepen ???? hoe kom je erbij. wij gaan als volwassenen toch ook niet midden in een restaurant onze broek uit doen en daar staan zeiken hahah

 • Soccer-Mom

  Wij hebben wel eens het potje meegehad onderweg (autorit van anderhalf uur). We hebben een keer op een parkeerplaats zonder toiletvoorzieningen langs de snelweg het potje buiten de auto gezet en onze zoon daarop laten plassen maar middenin het restaurant zetten zou niet eens in mijn hoofd opkomen. Daar zitten mensen gewoon te eten. Ronduit smerig om je kind daartussen te laten plassen. Ik snap de woedende reacties hierop dus heel goed.

 • Barbamammie79

  Ja, herkenbaar.. potje mee in de auto en ergens onderweg uit het zicht kind laten plassen....

  Maar in een restaurant is belachelijk...!! Thuis leer je je kind toch ook om in de buurt van het toilet te plassen? Het liefst erop.. haha

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50