Kijktip: documentaireserie The Man With 1000 Kids

Kijktip: documentaireserie The Man With 1000 Kids
  • in Overig
  • 1
  • 550
  • 27/06/2024

Op dit moment heeft een vrouw in Nederland gemiddeld 1,43 kinderen. Maar wat als er een man bestaat die wel meer dan duizend kinderen heeft verwekt? Deze nieuwe docuserie op Netflix gaat over de Nederlandse massadonor: Jonathan M.

Veroordeling Jonathan M.

Vorig jaar april heeft de rechtbank in Den Haag besloten dat Jonathan M. geen zaad meer mag doneren aan eventuele wensouders. Als M. dit wel doet, krijgt hij een dwangsom van 100.000 euro per keer. Verder mag Jonathan M. geen communicatie hebben met wensouders en mag hij geen advertenties op het internet plaatsen.

Regelgeving in Nederland

Volgens de wet in Nederland mag een zaaddonor maximaal 25 donorkinderen hebben of twaalf gezinnen helpen. De fysieke en mentale gezondheid komt anders in het geding. Door zijn donaties is er meer kans op inteelt.

De documentaireserie

In de documentaire duiken ze in het verhaal van de massadonor. Netflix gaat in op verhalen van ouders en/of stellen die te maken kregen met Jonathan M. De wensouders gingen akkoord met het zaad van Jonathan M. zonder dat zij enig idee hadden hoeveel kinderen er al verwekt waren. In de serie krijgen we een kijkje in de wereld van zaaddonors, internationale regelgeving en de levens van de wensouders.

Het is verder niet duidelijk of Jonathan M. in de documentaire voorkomt.

The Man With 1000 Kids is vanaf 3 juli te zien op Netflix

Trailer

Lees ook: 

Kijktip: documentaire: spijtmoeders
Leestip: echte Gooische moeder Leslie schrijft boek: Mama huilt harder

Beeld: Pixabay
Bron: cbs
ad 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50