Kijktip: Dag & Nacht, nieuw medisch tv-drama op afdeling verloskunde

Kijktip: Dag & Nacht, nieuw medisch tv-drama op afdeling verloskunde

Kim van Kooten kruipt in de huid van klinisch verloskundige Ella Hoofd in de nieuwe dramaserie Dag & Nacht. Als hoofd van de afdeling verloskunde begeleidt ze met haar collega's de meest uiteenlopende bevallingen. 

Ella heeft geen man, geen kinderen en geen privéleven, maar runt wel de beste kraamafdeling van Nederland. Dat lijkt voor haar genoeg, want Ella houdt zielsveel van haar werk. Tegelijkertijd worstelt ze, net als al haar collega’s, met de werkomstandigheden. Dagelijks komen er meer bevallingen binnen dan het ziekenhuis aankan en er is een chronisch tekort aan personeel. Problemen die door het hoofd van het ziekenhuis, Michael, worden weggewuifd. 

Collega's 

Ella vindt steun bij haar collega’s: stuk voor stuk mensen met een groot hart, dito uithoudingsvermogen en passie voor het vak. De op het eerste gezicht wat stugge Louise botviert haar nukken op de enige man onder de verloskundigen, stagiair Willem. Trui, verpleegkundige, probeert haar uitputtende werk te combineren met een hopeloze verliefdheid op anesthesioloog Jacob. Hij heeft op zijn beurt zijn trillende handen vol aan een naderende burn-out én aan zijn timide assistent Frederik die moeite heeft met Jacobs’ autoritaire manier van doen. Gynaecoloog Milad wordt verscheurd tussen een groot gevoel van loyaliteit naar Ella en de afdeling, maar tegelijkertijd blijkt Milad niet ongevoelig voor de lokroep van een goed betalende privékliniek. Verloskundige Tina slaapt het liefst in het ziekenhuis, omdat ze dan niet hoeft te voelen hoe eenzaam ze eigenlijk is. Ella’s moeder Vivi, die in hetzelfde ziekenhuis werkt, maakt er een sport van om Ella te pas en vooral te onpas voor de voeten te lopen. 

Liefde op de werkvloer? 

En dan is er de zachtaardige, geduldige kinderarts Jerry. Hij wil alles voor Ella opgeven: zijn huwelijk, zijn geloof, alles. Ella hoeft het alleen maar te zeggen. “Ik hou ook van jou.” Laten dat nou net woorden zijn waar zij niets mee kan. Wat zeg je tegen iemand die de rest van zijn leven met je wil doorbrengen? Ella heeft daar nog nooit over nagedacht. Daar heeft ze ook helemaal geen tijd voor met gemiddeld acht bevallingen per dag. 

Bekijk de trailer 

De cast bestaat uit onder andere Kim van Kooten, Benja Bruijning en Gijs Naber. Wil je alvast een voorproefje zien? Bekijk dan onderstaande trailer: 

Dag & Nacht is vanaf woensdag 12 april te zien om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 en vanaf dan ook in zijn geheel via NPO Plus.

Lees ook:

Matilde (38): 'Van stuitligging, naar sterrenkijker, naar keizersnede'
'Snelle bevalling zorgde voor nachtmerries bij mijn man en dochter'

Foto: Nyk Dekeyser

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50