Kersverse moeder: ‘Houd van je na-de-bevalling-lichaam’

Kersverse moeder: ‘Houd van je na-de-bevalling-lichaam’
  • in Moeder
  • 0
  • 1975
  • 26/10/2018

Katie Newham beviel onlangs van een meisje en besloot om met haar na-de-bevalling-lichaam te poseren in ondergoed. Bij de foto plaatste ze een brief aan alle kersverse moeders, omdat ze het belangrijk vindt om je lichaam na bevalling te accepteren.

“Waarschijnlijk herken je je lichaam niet meer, maar gun je lichaam wat tijd. Het kan zijn dat je na een paar weken na de bevalling er nog steeds zwanger uitziet. Dit is heel normaal. Je navel zal er op den duur weer normaal uitzien. Je lichaam kan permanente veranderingen hebben ondergaan – omarm ze”, moedigt Newham andere moeders aan.

Lees ook:
Lezeressen over hun na-de-bevalling-lichaam

Hormonen

Ook heeft ze het over je moodswings: “Je hormonen moeten weer tot rust komen, er zijn hoogtepunten, dieptepunten en waarschijnlijk tranen. Je krijgt last van kraamtranen of een postnatale depressie. Weet dat dit normaal kan zijn en vraag om hulp.”

Sterk lichaam

Verder maakt ze kersverse moeders bewust van de kracht van hun lichaam. “Je hebt misschien permanente littekens op je lichaam, maar zie deze meer als een herinnering van het feit dat je een sterk lichaam hebt. Probeer van deze littekens te houden. Het moederschap verandert ons, fysiek en mentaal… Onthoud: je bent niet de enige.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50