Kerstcadeaus voor een baby. Hoe pak je dat aan?

Kerstcadeaus voor een baby. Hoe pak je dat aan?
  • in Baby
  • 1
  • 4892
  • 16/12/2021

Wat zou het toch fijn zijn als je je baby tijdens Kerst helemaal suf kunt verwennen met de mooiste cadeaus van de wereld. Maar ho, stop, wacht eens even… Is dat nu wel nodig? Kerstcadeaus voor baby’s. Hoe pak je dat aan?

Moet je nu je baby overladen met dure cadeaus tijdens Kerst of geef je liever niets omdat je dat onnodig vindt? Ik bedoel: een baby heeft toch niet door wat hij krijgt? Op HuffingtonPost stonden een paar tips van moeders waar je misschien wat aan hebt.

Lees ook:
Teveel cadeautjes tijdens de feestdagen voorkomen? De 4-cadeautjes-regel

1. Niet duur doen: je baby weet er toch niets meer van

“Geef geen extreem dure cadeaus aan een baby. Hij kan zich toch niet meer herinneren wat hij heeft gekregen. Bewaar de wat duurdere dingen voor als hij wat ouder is. Nu is hij blij met van alles, dus ook iets goedkoops!”

2. Niet te veel cadeaus geven

Een andere moeder adviseerde: “Het is eigenlijk gemeen om een baby te overstelpen met dure spullen. Hij heeft maar een of twee dingen nodig.”

3. Inpakpapier

“Pak alleen dat in wat je baby nodig heeft. Ik pakte bijvoorbeeld luierpakjes of andere praktische spullen in. Het verscheuren van het papier vinden ze toch het leukste wat er is.”

4. Tweedehands is ook prima!

Baby’s zijn snel verveeld. Bij een tweedehandswinkel zijn genoeg leuke dingen te krijgen die je baby interessant vindt en die niet al te duur zijn. Ook is de speel-o-theek een goed alternatief. Hier kun je speelgoed voor een bepaalde periode lenen. Super handig!

5. Wáár laat je het?

Misschien leuk om heel veel cadeaus te geven, maar waar laat je het? Een moeder zegt: “We hebben nooit overdreven veel cadeaus gegeven aan onze kinderen en hebben ook de grootouders gevraagd niet te veel te geven.”

Geef jij cadeautjes aan je baby tijdens Kerst?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • MommyMn

    Niet met Kerst, maar met Sinterklaas wel. Wij hebben allebei de kinderen hetzelfde aantal cadeaus gegeven.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50