Kans van 1 op 67 miljoen: vrouw verwacht identieke vierling

Kans van 1 op 67 miljoen: vrouw verwacht identieke vierling

Wow, het zal je maar overkomen: een ongeplande zwangerschap en dan ook nog van een identieke vierling! Het jonge Canadese koppel Tim en Bethani Webb, respectievelijk 23 en 22 jaar, overkwam dit zeldzame lot. Ze waren eerder zwanger dan gepland en nou ja, het wordt aanpoten zullen we maar zeggen…

In juni vorig jaar trouwde het stel. Met kinderen wilde het koppel nog een jaartje wachten, maar het lot besloot anders: bij een bezoek aan de gynaecoloog twee dagen voor Kerstmis, bleek dat ze in verwachting zijn van een vierling. “Ze vroeg of er meerlingen in de familie waren... Ik zei nee en was benieuwd waarom”, vertelt Bethani. “Daarop draaide ze het scherm om en zei: ‘Daar is één baby, daar is baby twee, daar is nummer drie en daar is nummer vier’.” 

Een kans van 1 op 67 miljoen
Volgens hun verloskundige is de kans op de natuurlijke verwekking van een identieke vierling één op 67 miljoen. “Het was maar goed dat mijn man op een stoel zat, want hij viel bijna flauw”, zegt Bethani tegen Global News. “Ik kon het niet geloven. Ik was zo in shock. Eerlijk, ik dacht dat ze een grapje maakte. Ik kon het niet geloven.”



Uitdaging
Het stel dat op een tweekamerappartementje (ai…) woont, beseft goed dat ze voor een grote uitdaging staan. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. De inwoners van het dorpje waar ze wonen hebben al een geldinzamelactie opgestart om de Webbs financieel een duwtje in de rug te geven. “Het is geweldig, want we zouden dit echt niet zelf kunnen doen”, zegt Bethani. “Voor luiers alleen al... Ze zeggen dat we 48 luiers per dag zullen gebruiken.”

Geen poepluiers voor Tim
Maar ondanks de loodzware taak die voor hen ligt, ziet Tim het niet zitten om de luiers van zijn dochters te verschonen, dat wordt volgens hem het werk van zijn vrouw. “Ik heb een zwakke maag, ik kan geen luiers verschonen”, zo luidt zijn excuus. Bethani is nog maar 27 weken zwanger, maar is al in het ziekenhuis opgenomen uit voorzorg. Na de bevalling zullen Tim en Bethani intrekken bij zijn moeder, zodat zij een handje kan helpen. 

Uit elkaar houden
“Ik denk dat mijn man ondertussen gewend is aan het idee dat er vier baby's zijn, maar nog niet aan het feit dat het vier identieke meisjes zijn”, lacht de mommy to be. Hoe ze ze uit elkaar gaan houden? Ze is van plan om de teennageltjes van haar dochters bij iedereen in een andere kleur te lakken.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: CBC, Global News, beeld: Facebook

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50