Julie (28): ‘Was de baby van mijn ex of van mijn nieuwe vriend?’ 

Julie (28): ‘Was de baby van mijn ex of van mijn nieuwe vriend?’ 
  • in Relaties
  • 5
  • 3891
  • 02/01/2023

Julie was blij dat ze haar nieuwe vriend had ontmoet; hij had alles op de rit in tegenstelling tot haar ex. Al snel werd ze onbedoeld zwanger. Maar van wie is de baby? ‘10 weken zwanger: even lang zwanger als onze relatie, en even lang zwanger als de breuk met mijn ex. Ik wist dus niet van wie de baby was.’ 

“Ik kwam net uit een ellendige relatie vol drugs, en mishandeling. Eindelijk had ik de stap gezet om hem uit mijn leven te bannen en om voor mijzelf te kiezen. Op een avond kwam mijn beste vriendin langs en verplichtte mij om mee uit te gaan, want die vriend van haar, die ze van vroeger kende, ging mee. Ik had hélemaal geen interesse op dat moment in die vriend. Maar ze bleef zeuren, dus ging ik toch mee.”

Klik

“Het was een fijne avond. Die vriend van haar en ik voegden elkaar toe op Facebook. De volgende ochtend spraken we af om diezelfde avond iets te gaan drinken. Het klikte. Hij had alles op een rijtje, een eigen huisje, een vaste baan, de looks... alles wat mijn ex niet had, had hij wel. Wij kregen een relatie en die ging goed. Ik was gelukkig, maar waar hij wel duidelijk in was: hij wilde geen kinderen.”

Zwanger!

“Tien weken later, kreeg ik een raar gevoel. Mijn borsten werden groter, ik had ontzettende trek in alles, gewoon raar. Ik deed een testje, en jawel: zwanger! De reactie van mijn nieuwe vriend was verrassend: geen ja, maar ook geen nee. Totdat we bij de gynaecoloog kwamen en ik ongeveer tien weken zwanger bleek te zijn. Ik was even lang zwanger als onze relatie, maar ook even lang zwanger als de breuk tussen mij en mijn ex. Ik wist dus niet van wie de baby was.”

Kiezen

“Wij hebben enorm veel ruzie gehad. Ik moest de baby laten weghalen, want hij wilde het niet. Ik moest kiezen, hem of de baby. Ik koos de baby. Punt, er was geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om een kind die voor altijd graag van mij zou houden, weg te laten halen voor iemand die ik nog maar net kende!”

DNA-test

“We gingen uit elkaar, twee weken om precies te zijn. Hij wilde er, na even over na te hebben gedacht, toch voor gaan! We wilden een DNA-test doen, en dan wel zien van wie de baby zou zijn. We kozen samen een naam, we kozen de geboortekaartjes, de kleertjes, de peetouders... Op 3 juli begonnen mijn weeën. Mijn vriend deed het super goed. Samen met mijn doula heeft hij me door de bevalling geholpen. Om 18:57 uur werd mijn dochter geboren. Een perfect klein meisje van net geen 3 kilo.

Maar de roze wolk werd grijs. Hij vond haar op mijn ex lijken en was ervan overtuigd dat ze zijn kind niet was. Acht weken lang was er een spanning, ik kon niet genieten en hij wilde haar niet vasthouden. Ik moest alles alleen doen. Toen kwam de uitslag binnen. En zoals ik al van het begin zei, dat Stef door drugs zijn lichaam kapot had gemaakt en veel moeite zou moeten doen om kinderen te krijgen, bleek mijn dochter 99.9999998% zeker een kind van mijn nieuwe vriend te zijn.”

Spijt

“Wat bij mij blijft knagen: wat als ze van mijn ex was? Wat had mijn vriend dan gedaan? Ik ben blij met haar en met mijn vriend. Maar toch merk ik aan hem dat hij soms spijt heeft van het papa zijn, omdat hij zijn ding niet meer kan doen... 

In mijn ogen is onze dochter het mooiste en liefste baby’tje dat er is. Ze is nu negen maanden, en gewoon perfect!” 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


  • Iboi

    En dan klagen dat je ex de boel niet op orde heeft...

    En ook al had de nieuwe 'vriend' de zaakjes op orde, het is toch een hork dan, als hij eerst wil dat je de baby weg liet halen en hij (op de bevalling na) de eerste weken niks voor de baby wilde doen. Lijkt me sterk dat je alles alleen deed. Nu opletten hè, met wie je naar bed gaat.

  • Waterbloempie

    Dat waren gewoon een hoop scharrels denk ik, Julie😂

  • Pebblish

    10 weken zwanger is eigenlijk 8 weken na de gemeenschap. Dus uit het verhaal op te maken ging "Julie" niet alleen op de dag van de breuk met haar ex naar bed, ook ging ze kort daarna met haar nieuwe vriend naar bed. In allebei de gevallen terwijl ze menstrueerde... Dat is al niet erg geloofwaardig op zich.

    Maar dat even buiten beschouwing gehouden.

    Tenzij ze twee weken na de start van de relatie met haar nieuwe vriend nog eens vreemd is gegaan met haar ex, kon dat kind niet van haar ex zijn.

    En hebben ze maandenlang ruzie gehad om niets.

    Ik wil niet zeggen dat het een sensatie verhaal is, maar ik zou ook niet verbaasd opkijken als het een GTST script was.

  • M1518

    Hahaha, spot on!

  • Iboi

    Haha, jij denkt gewoon te logisch ;). Er staat veel onzin op deze site, om maar gelezen te worden ofzo?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50