Jong kind gedraagt zich beter bij strikte bedtijden

Jong kind gedraagt zich beter bij strikte bedtijden

Door je aan een strikte bedtijd voor je kind te houden, zorg je er niet alleen voor dat hij beter slaapt, maar ook dat hij zich beter gedraagt.

Je kent het vast wel: je hebt een feestje en je hebt je kind mee. Jullie lekker laat thuis want het was o zo gezellig, maar de volgende dag heb je al spijt, want met je kind is geen land mee te bezeilen. Hij jengelt, zeurt, vind niks leuk… Dat is de prijs die je moet betalen als je kind later naar bed gaat dan normaal.

Lees ook:
Geef kind een strikte bedtijd voldoende slaap

Onderzoek

Nu blijkt uit onderzoek dat jonge kinderen zich ook beter gedragen als je ze houdt aan een strikte bedtijd. Voor het onderzoek werd gekeken naar de bedtijden en gedragsproblemen van kinderen tussen de drie en zeven jaar. Bij kinderen van drie, vijf en zeven jaar die op onregelmatige tijden naar bed gingen en waarbij de ouders werd gevraagd naar hun gedrag, bleek dat er sprake was van behoorlijke gedragsproblemen. Vooral kinderen die later dan negen uur ’s avonds naar bed gingen hadden last van gedragsproblemen.

Slaap

Volgens de onderzoekers verstoort het late naar bed gaan het biologische ritme van de kinderen en daardoor wordt het fysieke en het mentale functioneren van een kind verstoort. Ook is slaap van groot belang van de ontwikkeling van de hersenen als het gaat om het gedrag. Kinderen die onregelmatige bedtijden hebben, krijgen ook minder kwalitatieve slaap en dat kan van invloed zijn op de ontwikkeling van de hersenen.

Hoe laat gaat jouw kind naar bed?

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50