John Legend wil verschoontafels in alle toiletten (dus ja, ook bij mannen)

John Legend wil verschoontafels in alle toiletten (dus ja, ook bij mannen)

Zanger John Legend springt in de bres voor alle vaders van kleine kinderen. Hij wil dat er op elk openbaar toilet een verschoontafel komt, dus ook bij de mannentoiletten.

Om dit voor elkaar te krijgen is hij gaan samenwerken met een bekend merk luiers om zo’n 5.000 verschoontafels te regelen voor openbare toiletten in de Verenigde Staten en Canada.

Lees ook:
Waarom staat de verschoontafel meestal in het vrouwentoilet?

Taak van de vrouwen?

“Het komt vaak voor dat er geen plek is om te verschonen. En op de plekken waar dat wel kan wordt blijkbaar verwacht dat vrouwen deze taak op zich nemen. Niet de mannen, terwijl dat toch niet meer van deze tijd is. Vaders die luiers verschonen is realiteit. Vaders moeten betrokken worden, en we zouden in het algemeen meer betrokken moeten zijn bij de verantwoordelijkheden van een ouder. Het is tijd dat de maatschappij zegt dat het tijd is voor verandering.”

Lees ook:
Tips voor vaders: zo kun je een luier verschonen in openbare gelegenheden

Openbare mannentoiletten

Op social media wordt het probleem van het ontbreken van verschoontafels in openbare mannentoiletten vaker genoemd en regelmatig gaan deze foto’s viraal.

Tags: Vaders

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Barbamammie79

  Maak liever een aparte ruimte met 1 of 2 verschoontafels. Ik vind het meestal stinken en te krap als het druk is in een normale wcruimte. En bovendien ligt je kind daar met de billen bloot.... met iedereen erbij. Ik hou daar niet van.

  Dus graag een aparte ruimte. En daar kan dan iedereen naar binnen.... probleem opgelost

 • MamaJL

  Eens. Zo'n opklaptafel mag vaak ook maar tot de 10 kilo ofzo toch?

 • Mama0408

  Nog beter!!

 • Mama0408

  Ik was een keer ergens waar ik mijn zoon moest verschonen. Hop naar het toilet.. Was er alleen een verschoontafel bij de mannen! En ik dacht.. Ja, zo voelen de mannen zich dus.

  Ik ben uiteraard gewoon bij de mannen naar binnen gegaan en heb mijn zoon verschoond. Maar dat er verschoontafels in alle toiletten moeten komen, staat natuurlijk als een paal boven water.

 • Lekkere-Boontjes

  Dit zou ik dus ook doen, en ik zou een man die in het damestoilet zijn baby komt verschonen ook echt niet buitenkijken. Gelukkig zijn er op heel veel plaatsen inderdaad al aparte babyruimtes (niet meer in de toiletten), of zie ik zelfs dat het gescheiden toilet gewoon wordt afgeschaft.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50