Je kind introduceren aan een nieuwe partner: hoe pak je dat aan?

Je kind introduceren aan een nieuwe partner: hoe pak je dat aan?

Een partner krijgen is voor jou heel leuk, maar voor je kinderen kan dit vaak een grote verandering zijn. Wanneer stel je je kind voor aan een nieuwe partner en hoe pak je dat aan? 

Peuters en kleuters 

Ouders kunnen het beste wachten met het introduceren van een nieuwe partner totdat het serieus is en er wordt gepraat over het samenvoegen van de verschillende levens. Jonge kinderen kunnen het idee van hun ouders die aan het daten zijn apart vinden, dus introducties hoeven niet voor die tijd te gebeuren. De ups en downs kunnen stressvol zijn en de kinderen onnodig kunnen belasten. Zet geen hoge verwachtingen neer en ga met de flow mee. Jonge kinderen geven vaak zelf aan hoe ze zich bij een situatie te voelen via hun lichaamstaal! 

5-12 jaar 

Kinderen van 5 tot 12 jaar zijn nog geen 'teens', maar in een modern woord 'tweens'. Ze zijn vaak nog erg afhankelijk van hun ouder(s) en dit kan ervoor zorgen dat ze argwanend worden naar de partners. Ga daarom niet fluisteren, stiekem doen of plannen zonder ze maken. Nu is elke situatie anders voor elk kind, dus let erop wat hoe jouw kind reageert op je partner, wat zijn lichaamstaal doet en of je partner geaccepteerd wordt. Dit kan tijd in beslag nemen, maar onthoud dat het een proces is! 

Tieners 

Alhoewel tieners een ouder zijn dan peuters en kleuters, is het nog steeds belangrijk om het langzaam op te pakken. Aangezien ze alles bewuster meemaken, denken ouders vaak dat het makkelijker kan gaan bij tieners, maar dit is veel gevallen niet het geval. Ouders moeten voorkomen dat ze 'hun eigen behoeften op de spits drijven'. Bij oudere kinderen is het belangrijk om ze ruimte te geven, maar het tegelijkertijd niet toe te staan om het te gebruiken als een wapen tegen hun ouder. 

Belangrijk 

Het is het belangrijk om in gedachten te houden dat elke situatie anders is. Elk kind is anders. Hoewel er geen eenvoudig handboek is om een succesvolle ontmoeting tussen kinderen en nieuwe partners te garanderen, betekent niet dat er een fout antwoord is.  

Hoe reageerde jouw kind op je nieuwe partner? 

Love languages: zo herken je die van jouw kids!
Jaloezie steekt de kop op als papa en mama elkaar kussen 

Bron: sheknows

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50