Je kind aan een tuigje? Volgens deze pedagoog is dat een goed idee

Je kind aan een tuigje? Volgens deze pedagoog is dat een goed idee

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind kwijtraken in een druk pretpark of winkelcentrum. En toch gebeurt het wel eens: vooral als je op meer dan één kind moet letten, kan je er één uit het oog verliezen...

"Maak gebruik van een tuigje!" juicht pedagoog Bas Levering toe. Aan RTL Nieuws vertelt hij: "Ik vergelijk een tuigje wel eens met het gebruik van de box. Daarin kunnen kinderen veilig vrij spelen. Door gebruik te maken van een tuigje is de veiligheid van het kind op straat gewaarborgd. Ze zijn soms slimmer en sneller dan je als ouder kan bedenken..."

Vrije ruimte

Ook vertelt hij: "Vroeger keek niemand er van op dat er kinderen aan een tuigje liepen. Tegenwoordig vinden we dat het de vrije ruimte van een kind beperkt en dat willen we niet. Met soms gevaarlijke situaties tot gevolg."

Krampachtig

Levering hoopt dat meer ouders het tuigje durven te gebruiken: "Dan gaat de krampachtigheid er vanaf. We moeten bovendien af van de ideologie dat kinderen alle ruimte moeten krijgen, ook als dat betekent dat ze zichzelf in gevaar kunnen brengen." 

Wat denken jullie? Heeft pedagoog Bas Levering een punt, of laten we dit advies toch maar aan ons voorbijgaan?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (14) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50