Je had vast niet gedacht deze dingen ooit te doen totdat je een kind kreeg

Je had vast niet gedacht deze dingen ooit te doen totdat je een kind kreeg

Iedereen heeft wel een beeld voor zich hoe het gaat als je kinderen krijgt. het zijn de schattigste wezentjes van de hele wereld en natuurlijk wordt er wel eens gehuild, maar in je fantasie zit je eigenlijk alleen maar op een roze wolk. De werkelijkheid is echter heel anders. Want ik weet zeker dat je niet had gedacht dat je ooit deze dingen zou doen, totdat je kinderen kreeg.

1. Ruiken aan de billen van een ander

“Laat eens even ruiken”, snif, snif. “Heb jij een poepie gedaan?” Welke ouder doet dit niet: ruiken aan de billen van een ander. Het is natuurlijk voor de check, want of je hebt je kind al rare grimassen zien maken met zijn gezicht of je rook als iets in het voorbijgaan. Maar voor de check houd je z’n billen toch even dichtbij je neus. Wie had dat gedacht…

Lees ook:
Deed ik dit voordat ik moeder werd?

2. Neuspeuteren bij een ander

Want wie moet het anders doen? Je kan moeilijk je kleine die nog geheel hulpeloos is, daar laten liggen met een snotje in zijn neus. Dus pak of een zakdoekje of ga even snel met je eigen vinger in zijn neus.

3. Kots van een ander opruimen

Als ze nog klein zijn en nog geen vast voedsel een dat is dat kleine beetje spuug dat terugkomt niet zo erg. Maar als ze aan het vast voedsel gaan en wat ouder zijn en nog niet in staat zijn om op tijd bij het toilet te komen, driemaal raden wie de kots mag opruimen? Jij!

4. Koude restjes opeten

Negen van de tien keer eet je kleine niet alles op wat je hem voorschotelt. Aangezien je het waarschijnlijk zonde vindt om wéér iets weg te gooien, eet je soms gedachteloos de koude restjes van je kind op, pasta, kipnuggets.... Je doet het ongemerkt dus geen wonder dat je moeite hebt om weer op je oude gewicht terug te komen!

5. Je geld niet meer aan jezelf besteden

Heb je eindelijk me-time en heb je een middagje shoppen voor jezelf gepland? Nieuwe kleding, misschien nog schoenen en iets van make-up? Wedden dat er misschien een lippenstiftje in je tas zit en voor de rest alleen maar spullen voor je kleine? Mijn kinderen zijn inmiddels 11 en 8 en ook ik kan het nog steeds niet laten om een keer de stad in te gaan en alleen iets voor mezelf te kopen.

6. Je druk maken over het wc-gebeuren van een ander

Poept ie wel genoeg, is het zacht of hard, waarom is zijn plas zo donker? Voordat je kinderen had wilde je je alles behalve druk maken over het wc-gebeuren van een ander. Maar sinds je een kind hebt, zit je er bovenop en inspecteer je heel wat poepjes en plasjes af...

Heb jij het idee dat je nu je kinderen hebt dingen doet waarvan je niet had gedacht die ooit te doen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50