Je eigen weeën opwekken? Probeer deze manieren...

Je eigen weeën opwekken? Probeer deze manieren...

Als je zwanger bent, kijk je waarschijnlijk ontzettend uit naar het moment dat je kleine spruit in je armen ligt. Dit begint natuurlijk bij de bevalling en daar horen weeën bij! Het kan zijn dat deze weeën niet uit zichzelf komen, maar hier zijn verschillende trucjes voor...

Hoewel er veel fabels rondgaan, zijn er toch een aantal tips die het proberen waard zijn:

Strippen

Dit is eigenlijk een bewezen methode waarbij de verloskundige de vliezen rondom de baarmoedermond voorzichtig losmaakt. Dit kan de bevalling op gang helpen door het vrijkomen van prostaglandine, wat de weeën bevordert.

Seks

Een beetje intimiteit kan wonderen doen. Een orgasme kan de baarmoeder samentrekken, wat vergelijkbaar is met weeën. Daarnaast bevat sperma ook stofjes die de bevalling kunnen opwekken.

Tepelmassage

Door je tepels te masseren, kun je oxytocine vrijmaken, wat weer weeën opwekt. Sommige studies suggereren zelfs dat tepelmassage de bevalling kan versnellen.

Ananas eten

Een oude favoriet onder de bakerpraatjes. Ananas bevat kinine, wat wordt gezegd dat het de bevalling kan opwekken. Maar je moet wel behoorlijk wat ervan eten voordat het effect heeft.

Bitter lemon of tonic

Ook deze drankjes bevatten kinine, wat zou kunnen helpen bij het opwekken van de bevalling. Maar je moet er wel flink wat van drinken voordat het echt effect heeft.

Voetreflexmassage

Sommige mensen geloven dat het masseren van bepaalde drukpunten op je voeten de bevalling kan opwekken door ontspanning te bevorderen.

Acupunctuur

Het prikken van naaldjes op strategische plekken kan de energiestromen in je lichaam beïnvloeden en mogelijk de bevalling op gang brengen.

Pittig eten

Pittig voedsel kan je darmen stimuleren en mogelijk de baarmoeder samentrekken. Maar pas op, het kan ook leiden tot ongewenste bijwerkingen zoals diarree.

Bewegen

Blijf in beweging, want sommigen beweren dat activiteit in de laatste fase van de zwangerschap de weeën kan opwekken.

Maar als al deze trucjes niet werken, blijft er niets anders over dan geduldig af te wachten. Uiteindelijk, als de bevalling niet vanzelf op gang komt, word je misschien ingeleid in het ziekenhuis. Alles voor een veilige bevalling!

Heb jij ooit een trucje geprobeerd om weeën op te wekken?

Lees ook

Video: alles over weeën
Zo voelt het volgens ervaringsdeskundigen om weeën te hebben

Bron: 24baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50