Je eigen borstvoeding drinken: Kourtney Kardashian doet het

Je eigen borstvoeding drinken: Kourtney Kardashian doet het
  • in Voeding
  • 0
  • 723
  • 18/04/2024

Reality-ster Kourtney Kardashian voelde zich niet zo lekker, dus heeft ze maar een glas van haar eigen borstvoeding gedronken. Maar of dat nu echt helpt? Dít zeggen experts erover. 

Wat kun je doen als je je niet zo lekker voelt? Kourtney Kardashian heeft een oplossing: het drinken van haar eigen borstvoeding, want als dat goed is voor het immuunsysteem van je baby, waarom dan niet voor jou? Ze plaatste er een story over op Instagram:

eigen borstvoeding drinken

Borstvoeding

Borstvoeding geeft het immuunsysteem van baby's een enorme boost, maar of dat ook geldt voor moeders is nog de vraag. Volgens onderzoek uit 2015 dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of the Royal Society of Medicine heeft het drinken van moedermelk geen waarneembaar effect op het immuunsysteem. Zo blijkt uit het onderzoek dat er voedkundig gezien minder eiwit in moedermelk zit dan in andere melksoorten zoals bijvoorbeeld koemelk.

Moedermelk

Anderen beweren dat moedermelk alleen veilig is voor de moeder, maar dat het juist onveilig is voor andere volwassenen om te drinken. Volgens hoogleraar Thomas Russo is het voordeel voor een moeder die borstvoeding geeft en haar eigen moedermelk drink zeer beperkt tot verwaarloosbaar. “Dat komt omdat ze al die antilichamen al heeft, dus ik denk echt niet dat het een moeder kan helpen.”

Heb jij weleens je eigen borstvoeding gedronken?

Lees ook:

Dít kun je verwachten in de eerste week dat je borstvoeding geeft
Mama biecht op: 'Ik wíl helemaal geen borstvoeding geven'

Bron: TheBump.com
Beeld: Canva, free en Instagram Kourtney Kardashian

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50