Je baby komt ’t liefst om 4 uur ’s nachts ter wereld

Je baby komt ’t liefst om 4 uur ’s nachts ter wereld

Hoe laat is jouw baby geboren? Was het overdag, ’s avonds of ’s nachts? Was het tijdens een feestdag of in het weekend? Tenzij het gepland is, is het een grote vraag wanneer je gaat bevallen of toch niet...?

Uit Brits onderzoek onder de geboorten van 5 miljoen baby’s blijkt dat ze toch een lichte voorkeur hebben voor het moment waarop zij ter wereld komen. Zo blijkt dat als het om natuurlijke geboorten gaat, ze vooral tussen 1 uur ’s nachts en 7 uur ’s ochtends geboren worden, met een piek rond 4 uur ’s nachts.

Lees ook:
10 dingen die iedereen weet over bevallen

Voorouders

Waar het precies aan ligt dat dit tijdstip zo populair is, is niet bekend, maar de onderzoekers wijten het aan onze vroege voorouders. En dan bedoelen we onze voorouders van heel lang geleden. Zij leefden in groepen en waren vooral overdag actief en op pad. ’s Avonds kwam iedereen weer bij elkaar om te rusten. Dus ’s avonds en ’s nachts was het de ideale tijd om van een kind te bevallen omdat zij en haar baby dan de bescherming van de groep hadden.

Kerst

Wat verder opviel aan het onderzoek was dat er opvallend minder geboorten plaatsvonden tijdens de kerstdagen. Voor geplande geboortes zoals een keizersnede of geboorten die worden ingeleid is dat natuurlijk logisch, vertelt een onderzoeker, maar ook de natuurlijke geboorten waren op die dagen minder... En hoe dat komt? Dat willen ze nog graag onderzoeken.

Op welke dag en hoe laat ben jij bevallen?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • A-sh

    Op zondag avond rond 22.00 en maandag ochtend rond 6.00

  • A-sh

    Op zondag avond rond 22.00 en maandag ochtend rond 6.00

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden