Januari-baby? Dít zijn leuke weetjes

Januari-baby? Dít zijn leuke weetjes
  • in Baby
  • 0
  • 937
  • 03/01/2024

Is je baby in januari geboren of ben je uitgerekend in de eerste maand van het jaar? Dan hebben we een aantal leuke weetjes verzameld over je januari-baby waar je nog nooit van hebt gehoord!

Geboortesteen

De geboortesteen van januari-baby's is de granaat. Deze rode edelsteen staat voor liefde en vriendschap. Volgens oude traditie was de granaat een steen voor ridders en krijgers.

Sterrenbeeld

Voor degenen die voor 20 januari zijn geboren geldt dat je onder het gesternte Steenbok valt. Vanaf 20 januari heb je het sterrenbeeld Waterman. Steenbokken staan bekend als ambitieus, ietwat streng voor zichzelf, trouw en doelgericht.

De Waterman houdt van zijn vrijheid, is een progressieve denker, is slim en scherpzinnig.

Beroemd

Volgens een kleinschalig onderzoek zijn degenen die eind januari zijn geboren waak in de wieg gelegd om beroemd te worden. En dat kan op allerlei gebied: acteer, zang, politiek, sport of wetenschappelijk gebied.

Slimme vogels

Uit onderzoek onder 21.000 jongens en meisjes blijkt dat winterbaby's bij geboorte langer zijn. Op zevenjarige leeftijd blijken ze ook zwaarder te zijn en scoren ze hoger als het gaat om intelligentie-oefeningen dan hun leeftijdsgenootjes.

Is er een dokter in de zaal?

Grote kans dat jouw januari-baby later arts wordt, want uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt dat kinderen die in de eerste maand van het jaar worden geboren, vaker voor het doktersvak kiezen dan kinderen die zijn geboren in andere maanden.

Bekende mensen die jarig zijn in januari

En natuurlijk zijn er heel veel beroemde mensen jarig in januari. We lichten er een aantal uit:

Dries Roelvink, Christy Turlington, Greta Thunberg, Mel Gibson, Bobbi Eden, Hadewych Minis, Diane Keaton, Marly van der Velden, Tanja Jess, Rowan Atkinson, dj Hardwell, Danny Froger, Lewis Hamilton, Nicolas Cage, Pieter Omzigt, prinses Catherine Middleton, Rod Stewart, Zayn Malik, Orlando Bloom, Patrick Dempsey, Lies Visschedijk, Jan Dulles, Kate Moss, Michelle Obama, Roxeanne Hazes, prinses Mathilde, Dre Hazes, Wendy van Dijk, Doutzen Kroes, Arjen Robbe, Mattie Valk, Daan Schuurmans, Alicia Keys, Tino Martin, Oprah Winfrey en Bradley Cooper.

Lees ook:

Dít zijn de allerleukste weetjes over je november-baby
De allerleukste weetjes over je oktober-baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50