Jan Dulles herdenkt overleden dochtertje

Jan Dulles herdenkt overleden dochtertje
  • in Vaders
  • 1
  • 913
  • 19/12/2023

Voor zanger Jan Dulles is 19 december een zwarte dag. Dat is namelijk de sterfdag van zijn dochtertje Donna, die drie jaar geleden onverwacht overleed toen ze nog maar drie maanden oud was.

Op Instagram staat de Volendamse zanger stil bij deze verdrietige dag, waarop zijn dochter Donna totaal onverwacht overleed aan een scheur in haar middenrif.

Herdenking en steun aan andere ouders

In zijn post herdenkt hij niet alleen zijn dochter, maar steunt hij ook andere ouders die hetzelfde is overkomen.

“Dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan en het jaar veel te gauw voorbij is, is iets dat sowieso steeds rottiger voelt naar mate je ouder wordt. Maar als je iemand verloren hebt, gaat het ronduit pijn doen. Het voelt dan soms alsof je diegene hebt achtergelaten in de tijd. Je voelt je een soort van schuldig omdat jouw wereld verder gaat. Een gevoel alsof de tijd je steeds verder bij elkaar vandaan trekt. Sommige mensen krijgen vanwege dit schuldgevoel hun leven niet meer op de rit. Kunnen het geluk niet meer toelaten in hun hart of zijn niet meer in staat om echt liefde te geven of ontvangen. Het is een bekend fenomeen. Het gebeurt. Het is begrijpelijk en zeer triest. De kerstperiode is de moeilijkste tijd van het jaar voor deze mensen. Ik wil niet zeggen dat ik ook tot deze groep behoor maar ik ken het gevoel wel en zie het om me heen bij andere mensen verkeerd gaan. Ik kan er heel verdrietig van worden en ondanks dat ik zelf iedere decemberavond een kerstfeest meemaak in de theaters, hoop ik voor dié mensen: ‘Als eerst december nou maar om is’. Ik zou ze het liefst op een avond allemaal bij elkaar willen halen om het eens samen over dit gevoel te hebben. Niet om dingen op te lossen maar om samen boos te zijn op het lot, op God of wie of wat die klok zo snel laat draaien en onze verloren zielen als sterren van ons af lijkt te bewegen.”

Advies

Zijn post, waarin meerdere foto's van zijn dochtertje te zien zijn, sluit hij af met een advies: “Tegen iedereen die dit leest zou ik willen zeggen: Als je iemand kent die met zo’n verdriet te kampen heeft… stuur diegene een berichtje deze maand en zeg alleen maar dat je aan ze denkt. Neem maar van mij aan dat het werkt.”

Heb jij ook een kindje verloren? Hoe ga jij om met je verlies?

Lees ook:

Hoe steun je een vriendin met een doodgeboren kindje?
Voetballer Cristiano Ronaldo over overlijden zoontje

Bron: RTLnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50