Waarom je je kind gewoon in zijn neus moet laten peuteren

Waarom je je kind gewoon in zijn neus moet laten peuteren

"Niet met je vinger in je neus!" Als je moeder bent van een peuter, heb je deze woorden ongetwijfeld veelvuldig uitgesproken. Het is een vies gezicht, vooral als je uk zijn of haar buit vervolgens ook nog in de mond stopt. Maar er is één troost: neuspeuteren is dus gezond!

Sorry voor de ietwat onsmakelijke intro. We hopen dat je een stevig ontbijt achter de kiezen hebt om ook de rest van dit interessante, verrassende nieuwtje aan te kunnen ;-)

Lees ook
Eigen snot opeten is goed voor je. Huh?

Goede bacteriën

Katharina Ribbeck, professor bio-engineering aan de gerenommeerde Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology vertelt: "Je snot zit vol goede bacteriën om je tanden te beschermen. Ook helpt snot je te beschermen tegen infecties. Bewezen is namelijk dat het slijm in snot helpt bij het bestrijden van luchtweginfecties en maagzweren."

In je neus peuteren en de buit vervolgens oppeuzelen heeft meer voordelen, volgens de Oostenrijkse longspecialist en professor Friedrich Bischinger: "Mensen die hun snot opeten, hebben een sterker afweermechanisme. Door de droge overblijfselen op te eten, versterk je het immuunsysteem van je lichaam." 

Medicijn

"Het is iets natuurlijks," zegt Bischinger, "wat het immuunsysteem betreft, werkt de neus als filter die bacteriën verzamelt. Als dat mengsel in de ingewanden terechtkomt, werkt het daar als een medicijn" verklaart hij. 

Ga je over je nek als je peuter in z'n neus boort? Probeer het voortaan dan te relativeren: voorlopig hoef je niet naar de huisarts! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Chudo

    Zou Friedrich dan ook zijn buit soldaat maken vraag ik me dan af

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden