Eigen snot opeten is goed voor je? Huh?

Eigen snot opeten is goed voor je? Huh?

Kinderen hebben er een handje van om hun eigen snot op te eten, en volwassenen trouwens ook. Het klinkt heel vies, maar eigenlijk blijkt het dus heel goed voor je te zijn…

Ik gruwel ervan als ik het zie: kinderen die hun eigen snot opeten. En dan ook nog eens kijken alsof ze iets heel lekkers naar binnen hebben gewerkt. Maar er is een aantal deskundigen die ervan overtuigd zijn dat je eigen snot opeten goed voor je is.

Lees ook:
Ja echt: neuspeuteren is gezond voor je. En wel hierom

Onderzoeken

Zo zegt biochemicus professor Scott Napper dat de zoete smaak van snotjes mensen stimuleert om ze eten. Dr. Meg Lemon, een dermatoloog die gespecialiseerd is in allergieën en auto-immuunziektes zegt zelfs: “Je moet niet alleen in je neuspeuteren, maar je snot ook opeten. Ons immuunsysteem heeft dat nodig.”

In een onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd in ‘American Society for Microbiology’, werd geconcludeerd dat snot kan voorkomen dat bacteriën blijven plakken aan je tanden.

Andere kant opkijken

Dus als je je kind zijn snotjes ziet opeten, misschien moet je dan maar even de andere kant opkijken en hem zijn gang laten gaan?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50