Inspiratie: een verjaardagsfeestje met eenhoorn-thema

Inspiratie: een verjaardagsfeestje met eenhoorn-thema

Jouw kind zal helemaal in de wolken zijn met zo’n eenhoorn verjaardag. Laten we eerlijk zijn, je moet zelf ook zin hebben in al die poespas, maar je hebt dan ook wat. Het hoeft overigens niet eens heel duur te worden om een thema feestje te geven. Met ballonnen in alle kleuren van de regenboog en gekleurde spekjes in feestelijke bakjes kom je al een heel eind.

Eenhoorntaart

Om te beginnen kun je gaan voor een prachtige taart met eenhoorn caketopper. Je kunt dit natuurlijk speciaal laten maken bij een bakker, maar je kunt ook zelf aan de slag. Ook een goede tip: ben je niet bepaald een keukenprinses? Bestel een blanco taart bij de supermarkt of de Hema en versier hem zelf. Caketoppers en andere versieringen kun je op internet vinden. 

Versiering

De versieringen kun je zo gek maken als je zelf wil. Van een aantal gekleurde ballonnen tot regenboogslinger met eenhoorn bordjes en bekertjes. Budgettip: witte bekertjes kun je ook zelf versieren met stickers. 

Hapjes

De hapjes op een eenhoornfeestje hebben zoveel mogelijk kleur. Denk aan spekjes, cupcakes, donuts, maar ook popcorn past heel goed op een eenhoornfeestje. Ook een idee: ijshoorntjes op de cupcakes en voila, je hebt eenhoorncupcakes.

Vind jij het leuk om themafeestjes te geven?

Beeld

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


 • Nog-even!

  De achtergrond van de eenhoorn. Misschien goed om te weten?

  De spirituele Eenhoorn

  De eenhoorn staat symbool voor kracht, puurheid, gezondheid, geluk, vernieuwing en zuiverheid.

  De eenhoorn staat ook symbool voor de chakra tussen de wenkbrauwen; het derde of innerlijk oog. Deze chakra zorgt voor de verbinding met de geestelijke wereld, opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt, zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust zijn komen.

  · In de wereld van de ‘New Age’ wordt gezegd dat de eenhoorn geen fabeldier is, maar werkelijk bestaat. Zo komen de eenhoorns, samen met de elfen, uit het koninkrijk van de natuurgeesten en zou hij zich alleen maar openbaren aan mensen met een ‘zuiver hart’ wat vroeger in de Middeleeuwen werd verward met een 'reine maagd’.

  · Verder worden de eenhoorns gezien als bezitters van de zuiverste vorm van energie. Soms worden zij beschreven als Goddelijke helpers die ons begeleiden in de weg naar geluk en gezondheid.

  · De eenhoorn staat symbool voor de evolutie. In de Middeleeuwen wordt vaak de ‘duistere’ kant van eenhoorn genoemd wat te maken heeft met de duistere kanten van deze periode.

  · Evolutie staat voor transformatie. Als symbool van de nieuwe tijd wordt de eenhoorn gezien als symbool van geestelijke verlichting.

  · Het paard wordt in de mythologie en in sprookjes vaak aangeduid in het kader van denken en intelligentie. De eenhoorn is de transformatie; een beeld van een edel paard met een verheven, gezuiverde intelligentie.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50