'Ineens ging zwanger ging worden niet meer zo makkelijk’
- Redactie
- in Bevalling
- 1
- 709
- 08/09/2024
Als je bij je eerste twee kinderen makkelijk zwanger bent geworden, is het een enorme teleurstelling als je derde zwangerschap op zich laat wachten. ‘Ik had telkens een positieve ovulatietest, maar zwanger worden lukte niet.’
“Ik en mijn man zijn al jaren samen en ik heb twee lieve kindjes uit een vorige relatie. Ik ben altijd makkelijk zwanger geworden dus toen we besloten om samen voor een kindje te gaan dacht ik dat het net zo makkelijk zou gaan. Maar helaas...”
Ovulatietesten
“Na het verwijderen van mijn spiraal bleven de maanstonden bijna 8 weken weg. Dat leek me wel normaal. Toen ik weer regelmatig ongesteld werd besloot ik ovulatietesten te doen. Elke maand had ik een positieve test in mijn handen maar ik werd maar niet zwanger. Ik ging door een hel. Ik zocht alles op over welke zwangerschapssymptomen er waren een week na de bevruchting of waarom het niet lukte.”
Naar de fertiliteitsarts
“Uiteindelijk waren we een jaar verder waren en besloten we naar een fertiliteitarts te gaan. Wat had ik het er moeilijk mee... Soms was ik ervan overtuigd dat ik al in mijn pre menopauze zat. Bij de arts werd er eerst drie maanden een cyclus controle gedaan. Elke maand had ik op dag elf een eisprong, maar na drie maanden nog steeds geen zwangerschap. Uiteindelijk werd besloten om met medicatie te starten. Ik kreeg Clomid. Dat resulteerde in drie mooie eitjes! We konden kiezen: of vrijen of een maand overslaan. We hebben de gok genomen en wat bleek? We waren zwanger! Ik stond te trillen op mijn benen en kon het niet geloven. Nu was het afwachten of er drie, twee of een bevruchte eicel was. Het bleek er een te zijn. Wat waren we blij!”
Echo
“We keken enorm uit naar onze eerste echo om te zien of alles goed was. Ondertussen was ik zo ziek, misselijk en moe dat ik soms mijn bed niet uit kon, maar ja, dat hoort erbij. Alles leek goed te gaan totdat we de 20 weken echo kregen. Ons meisje was te klein. Mijn wereld stortte ineen en ik werd depressief. We moesten een maand afwachten daarna kregen we opnieuw een echo. Het bleek dat ze gemist een verkeerde datum hadden ingevoerd, dus ons meisje was wel mooi in de groei! Ik was wel even boos, maar ook blij dat alles toch in orde bleek te zijn.”
Zwangerschapsdiabetes
"Toen kwam de suikertest. Dat uitslag was niet positief: ik bleek zwangerschapsdiabetes te hebben. Ik was inmiddels bijna 30 kg aangekomen, maar ik was bij mijn vorige zwangerschappen ook flink aangekomen, bij mijn tweede dochter zelfs zo'n 50 kilo. Ik dacht dat dit bij mijn lichaam hoorde... Nu moest ik dus op dieet. Dat vond ik op zich niet zo erg, omdat ik al mijn hele leven op dieet was, want ik heb altijd een eetstoornis gehad. Gelukkig heb ik nooit insuline moeten spuiten en was ik op het einde maar 35 kilo aangekomen. Verder verliep de zwangerschap goed en naderde de bevalling.”
In vruchtwater gepoept
“Met 38 weken begonnen de weeën, maar die verdwenen ook weer. Met 40 weken werd besloten om me te gaan inleiden. Om 6:30 uur ging ik naar het ziekenhuis en werd er gestart met weeënopwekkers. Alles ging goed totdat ik 5 centimeter ontsluiting had. Mijn meisje had in het vruchtwater gepoept. Ze besloten mijn vruchtwater te breken en daarna ging het snel. Binnen 10 minuten had ik 10 centimeter ontsluiting. Ik kreeg enorme persdrang, maar ik moest van de verloskundige nog even wachten, ze duwde haar nog een beetje terug. Toen ik eindelijk mocht persen was mijn kleine meisje na slechts een pers geboren!
Alles gaat nu goed en we genieten ontzetten veel van onze lieve goedlachse baby!”
Jouw bevallingsverhaal delen?
Wil je ook jouw bevallingsverhaal delen? Dat kan via dit formulier. Als je eventueel anoniem wilt blijven, kun je dit eenvoudig in dit formulier aangeven.
Lees ook:
Suzanne: 'Ik had mijn baby al moeten voelen bewegen, maar ik voelde niets'
Lieve (37): 'Mijn o zo gewilde baby had weinig kans op overleven'
Beeld: Unsplash
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (1) Stuur een bedankje