Imke Courtois zwanger en kiest voor Bewust Alleenstaand Moederschap

Imke Courtois zwanger en kiest voor Bewust Alleenstaand Moederschap

Bewust alleenstaand moederschap: het wordt steeds populairder. De Belgische Imke Courtois, presentatrice en voetbalanaliste bij Sporza België, is zwanger van haar eerste kindje en kiest er bewust voor om haar kindje alleen op te voeden. De laatste jaren merken medische professionals dat dit vaker wordt gekozen, blijkt uit onderzoek. 

Imke is door deze keuze dus een BAM. BAM betekent afgekort Bewust Aanstaande Moeder. Vrouwen zonder partner die toch een kinderwens hebben, gaan vaak over op het BAM-traject. Dit traject begint met het een ziekenhuis of vruchtbaarheidskliniek en zij maakt hierbij gebruik van een zaaddonor.

Steeds vaker gekozen voor BAM

Steeds meer vrouwen kiezen voor deze optie, want uit onderzoek van o.a. UZ Gent en UZ Brussel blijkt dat deze getallen in de laatste vijf jaar flink gestegen zijn en vooral tijdens de coronapandemie zijn deze getallen verdubbeld.

Makkelijke keuze

Voor de 34-jarige soon-to-be mom was het een makkelijke keuze. Eerst wilde ze een stabiele basis hebben met financiële zekerheid en genoeg rust voor een nieuwe verantwoordelijkheid, wat een goede zet was. Dit heeft ze zeker bereikt na een bewonderenswaardige voetbalcarrière van ruim 15 jaar. 

Wij wensen Imke veel succes met dit traject en met haar aanstaande kindje. 

Heb jij of ken jij iemand in je omgeving ervaring met BAM of het traject?

Lees ook 

BAM Bewust Alleenstaand Moederschap
7 tips: zo overleef je het alleenstaand moederschap

Bron: hln.be

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50