Identieke tweelingzus helpt zus moeder worden

Identieke tweelingzus helpt zus moeder worden

Dat tweelingen een hechte band met elkaar kunnen hebben, blijkt wel uit de relatie tussen de identieke tweelingzusjes Billie Jo Rose en Bobbie Jo Sullivan. Zo had Billie Jo moeite om kinderen te krijgen, omdat ze ooit behandeld was tegen kanker, maar gelukkig gaf haar tweelingzus het mooiste cadeau dat ze kon krijgen…

Bobbie kan maar niet begrijpen dat haar zus met zoveel tegenslag te maken heeft als het gaat om haar gezondheid. “Waarom overkomt haar dit? Waarom kan ik niet een deel op me nemen?”

Lees ook
Vrouw raakt zwanger van tweeling door eicellen zusje

Tweelingzus

Op haar zevende werd geconstateerd dat Billie leukemie had. Een beenmergtransplantatie zou een uitkomst zijn voor haar genezingsproces. Gelukkig was haar tweelingzus Bobbie een perfecte match, en zij twijfelde dan ook geen moment om beenmerg aan haar zusje af te staan. De operatie en nabehandeling waren een succes en Billie kon een normaal leven leiden. Elke maand werd ze wel gecontroleerd en na vijftien jaar werd ze eindelijk genezen verklaard.

Borstkanker

Maar dan wordt Billie getroffen door borstkanker. “Ik schrok enorm maar het was behandelbaar en ik kreeg chemotherapie, alweer, en daarna koos ik ervoor om beide borsten te laten verwijderen, omdat ik op geen enkele manier meer met deze ziekte geconfronteerd wilde worden.”

Bobbie was behoorlijk aangedaan door deze gebeurtenissen en begreep niet waarom zij niet een deel van deze ellende op zich kon nemen.

Vruchtbaarheidsproblemen

Billie onderging de behandeling tegen haar ziekte en wilde daarna dolgraag een gezin stichten. Helaas kreeg ze te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Haar arts Dr. Kara Goldman: “Het werd al snel duidelijk dat haar eierstokken door de chemotherapie permanent waren beschadigd en dat ze een eiceldonatie in overweging moest nemen. Ze zei meteen ‘mijn zus Bobbie wil dat doen’, want die had het er al jaren met haar over gehad.”

Eiceldonatie

Bobbie was totaal niet zenuwachtig om eicellen aan haar zus te doneren. Gelukkig raakte zus Billie snel zwanger en afgelopen mei kregen ze een gezonde dochter genaamd June. Ze is haar zus voor eeuwig dankbaar dat ze dankzij haar moeder kon worden.

Bobbie: “Om haar lach op haar gezicht te zien en op die van haar echtgenoot… Ik zou het nog honderd keer opnieuw doen, zonder enige twijfel!”

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden