Huwelijksgasten die borstvoeding geven: alleen op het toilet graag

Huwelijksgasten die borstvoeding geven: alleen op het toilet graag
  • in Voeding
  • 11
  • 14774
  • 29/09/2017

“Ik eet niet op het toilet, dus mijn kind ook niet.” Dit was de reactie van een moeder die door een vriendin was uitgenodigd voor haar huwelijksfeest. Op de uitnodiging werd haar vriendelijk verzocht om op het toilet borstvoeding te geven en niet in de feestzaal zelf.

De anonieme moeder plaatste een foto van de ruimte waar ze borstvoeding zou moeten geven met de tekst van de uitnodiging met het ‘vriendelijke verzoek’ op de Facebookpagina Breastfeeding Mama Talk.

Lees ook:
Waarom borstvoeden in het openbaar wél moet kunnen en soms niet anders kan

Borstvoeding graag op het toilet

Op de uitnodiging staat: “Aan alle mama’s die borstvoeding geven. We hebben ook aan jullie gedacht. Het kan dat je tijdens onze huwelijk je kind borstvoeding moet geven. Daarom hebben we een ruimte gecreëerd waar je dit kunt doen zodat je dat niet in het zicht van onze familie en vrienden hoeft te doen. Voor jullie comfort hebben we in het damestoilet een ruimte gecreëerd met stoelen en babydoekjes. We verzoeken jullie om deze ruimte te gebruiken als jullie borstvoeding geven. Bedankt.”

Zoals je kunt lezen zijn de reacties onder de post niet mals:

Wij begrijpen beide kanten. De mama die geen zin heeft om op een klapstoeltje de baby te voeden, maar ook de bruid die een rustig plekje inricht om een kind te voeden. Het lijkt ons in ieder geval niet heel veel moeite om 'gewoon' aan de vraag van het bruidspaar te voldoen.  

Wat zou jij doen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50