Humor bij je kleine: je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Humor bij je kleine: je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Een kindje dat lacht is een van de mooiste dingen die er is. Lachen en vrolijkheid is goed voor je gezondheid en bij baby's kan je, op hele jonge leeftijd, al beginnen met grapjes maken. Trek dus je lolbroek aan, ouders! 

Creatief denken 

Elena Hoicka, een Schotse psycholoog, ontdekte dat door grapjes te maken met jonge kinderen, creatief denken wordt gestimuleerd. De verklaring hierachter is simpel: Als volwassenen grapjes maken, gebruiken ze hun uitgebreide woordenkennis en zit er vaak een leuke betekenis achter. Door dit tegen kleine kinderen te zeggen, wordt het brein gestimuleerd om na te denken en dus creatief aan de gang te gaan met woorden. 

Eerste jaar 

Onderzoekers van het Johnson State College in het Amerikaanse Vermont zijn van mening dat kinderen al in hun eerste levensjaar gevoel voor humor ontwikkelen. Zij stelden vast dat baby’s rond zes maanden nog hun ouders nodig hebben om hun reactie te bepalen, maar dat kinderen rond hun eerste verjaardag uit zichzelf lachen om situaties. Denk aan iemand die doet alsof hij valt, een banaan als microfoon gebruiken en een luier op het hoofd zet. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Poep- en plasgrappen 

Als je kindje de twee aantikt en zindelijk wordt, is er een grote kans dat ze de welbekende poep- en plasgrappen hilarisch gaan vinden. Dit komt doordat ze leren dat poepen en plassen iets is wat je doet op de wc, in je eentje en dat ze die woorden eigenlijk niet mogen zeggen. Stimuleer deze grappen door mee te lachen, want samen lachen is leuk en vormt een band. 

Wat vindt jouw kleine ontzettend grappig? 

Lees ook

Humor! Kinderen en hun beste verstopplek
Lezeressen vertellen: dit is het grappigste wat hun kind ooit heeft gezegd!

Bron: Oudersvannu

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50