Hoofdconducteur Dennis: ‘Ze kwam op ons af en zei dat haar vliezen waren gebroken’ 

Hoofdconducteur Dennis: ‘Ze kwam op ons af en zei dat haar vliezen waren gebroken’ 

Als hoofdconducteur maakt Dennis Oosterwold bijzondere dingen mee. Afgelopen dinsdag kwam een hoogzwangere treinpassagiere op hem af met een schokkende mededeling: ‘Ik wil mijn kinderen niet in paniek brengen, maar mijn vliezen zijn net gebroken...’

Vanwege een storing verviel de dienst van Dennis van Rotterdam naar Amsterdam en zat hij, zoals ze dat bij de NS noemen, ‘reserve op de standplaats'. Toen hij een collega tegenkwam met wie hij graag samenwerkte, kreeg hij toestemming om samen een dienst te doen naar Dordrecht.

Foto: Dennis Oosterwold/Instagram

Vliezen gebroken

Het plan was om samen met zijn collega de controle van de passagiers op de terugweg te controleren, maar daar kwam niets van terecht... “Op het station van Dordrecht kwam een mevrouw langzaam op ons af. Ze had twee kinderen bij zich. Toen de twee kinderen waren ingestapt, sprak ze ons aan: ‘Ik wil de kinderen niet in paniek brengen, maar mijn vliezen zijn hier net gebroken.’ Ze vertelde dat ze eerst naar Den Haag HS wilde om haar spullen thuis te pakken en naar het ziekenhuis te gaan. Dat vonden mijn collega en ik niet zo'n goed idee. We belden de meldkamer en informeerden de machinist. Op Rotterdam Centraal zou de ambulance klaarstaan om haar mee te nemen."

Wie kan er helpen?

Dennis ging vervolgens door de trein om te kijken of er een andere passagier is die kan helpen, mocht het tijdens de rit zover komen. De eerste persoon die hij aansprak, bleek een voltreffer te zijn! Het was een arts! “We waren in goede handen mocht het zover zijn. Gedurende de rit hielden we ons bezig met de moeder én de kids.”

Ambulance

Eenmaal aangekomen in Rotterdam werden ze verwelkomd door de ambulance, politie en extra personeel van de NS. “De vrouw mocht mee in de ambulance en de twee kids in een echte politieauto mee naar het ziekenhuis. Snel vroeg ik nog aan de politieagenten of ze misschien de sirene een keertje aan konden doen, want dat wilden de kids graag een keertje meemaken. En ja hoor: met zwaailicht en al vertrok de moeder en twee kids naar het ziekenhuis.”

Jongetje

“De moeder had me verteld dat ze een jongetje krijgen. Ik hoop dat het een voorspoedige bevalling is geweest. Inmiddels hebben we namens de NS de kersverse moeder een bloemetje gestuurd. Als ik meer weet hoe de bevalling is verlopen, laat ik het weten!”

Lees ook:

Saar: 'Mijn placenta kwam maar niet los'
Yara (36): 'Van mij hoeft hij zich niet te steriliseren'

Bron: LinkedIn, Dennis Oosterwold

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50