Homoseksuele stellen met kinderwens hoeven straks niet meer naar het buitenland

Homoseksuele stellen met kinderwens hoeven straks niet meer naar het buitenland

Homoseksuelen stellen die graag een kind willen zoeken nu vaak hun toevlucht in het buitenland om daar een draagmoeder te vinden om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Binnenkort kunnen zij in Nederland terecht.

Omdat er in Nederland strikte voorschriften zijn, kunnen homoseksuele stellen met een draagmoeder nu niet in een Nederlandse kliniek. Daar komt binnenkort verandering in. In 2019 starten twee klinieken met draagmoederschap voor homoseksuele stellen. Zo kunnen homostellen in MC Leiderdorp terecht voor een behandeling waarbij de draagmoeder ook de eiceldonor is. In kliniek Nij Geertgen in Elsendorp kunnen ze ook terecht als de draagmoeder en eiceldonor verschillende personen zijn.

Lees ook:
Belgische vrouw vast in Oekraïne met baby via draagmoeder

'We hebben alle kennis in huis'

Directeur Marc Scheijven van Ni Geertgen tegen De Monitor: “Ik vind het te gek voor woorden dat homostellen, maar ook vrouwen met bijvoorbeeld oncologische klachten, naar het buitenland moeten gaan om daar hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Terwijl alle medische en technische ervaring en kennis in huis is.”

Ook het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle en het VUmc in Amsterdam overwegen het aanbieden van IVF-draagmoederschap aan homostellen, meldt NOS.nl. In het VUmc kunnen heterokoppels al terecht voor IVF-draagmoederschap.

Door een wijziging afgelopen zomer in de Embryowet zijn de criteria voor draagmoederschap verruimd.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden