Homoseksuele stellen met kinderwens hoeven straks niet meer naar het buitenland

Homoseksuele stellen met kinderwens hoeven straks niet meer naar het buitenland

Homoseksuelen stellen die graag een kind willen zoeken nu vaak hun toevlucht in het buitenland om daar een draagmoeder te vinden om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Binnenkort kunnen zij in Nederland terecht.

Omdat er in Nederland strikte voorschriften zijn, kunnen homoseksuele stellen met een draagmoeder nu niet in een Nederlandse kliniek. Daar komt binnenkort verandering in. In 2019 starten twee klinieken met draagmoederschap voor homoseksuele stellen. Zo kunnen homostellen in MC Leiderdorp terecht voor een behandeling waarbij de draagmoeder ook de eiceldonor is. In kliniek Nij Geertgen in Elsendorp kunnen ze ook terecht als de draagmoeder en eiceldonor verschillende personen zijn.

Lees ook:
Belgische vrouw vast in Oekraïne met baby via draagmoeder

'We hebben alle kennis in huis'

Directeur Marc Scheijven van Ni Geertgen tegen De Monitor: “Ik vind het te gek voor woorden dat homostellen, maar ook vrouwen met bijvoorbeeld oncologische klachten, naar het buitenland moeten gaan om daar hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Terwijl alle medische en technische ervaring en kennis in huis is.”

Ook het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle en het VUmc in Amsterdam overwegen het aanbieden van IVF-draagmoederschap aan homostellen, meldt NOS.nl. In het VUmc kunnen heterokoppels al terecht voor IVF-draagmoederschap.

Door een wijziging afgelopen zomer in de Embryowet zijn de criteria voor draagmoederschap verruimd.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Nog-even!

  Zo maken we kinderen met hechtingsproblematiek: na de geboorte gescheiden worden van de moeder is nog nooit positief geweest voor de hechting van een kind...hoe gewenst het ook is door wensouders.... Wordt het geen tijd dat we daar aan gaan denken ipv: ik moet een kind hebben? Best triest.... We roepen vaak: het kind is het belangrijkst, maar als het erop aankomt, worden kinderen gewoon opgeofferd aan ónze wensen.... Er is genoeg onderzoek naar hechtingsproblematiek.... Dit weten we alleen willen we er geen consequenties aan verbinden... Natuurlijk kan het altijd erger, maar dat is wat mij betreft geen reden omop deze manier kinderen op de wereld te zetten en meteen weg te rukken bij hun veilige basis...

 • mama2prinsesjes

  👍🏻

 • mama2prinsesjes

  Triest

 • sassefras72

  Dat is mooi nieuws!

 • Treasure°

  Eindelijk

 • Sharon

  Super!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50