Hoe zijn bij jullie de zorgtaken verdeeld?

Hoe zijn bij jullie de zorgtaken verdeeld?

Is het bij jullie een beetje eerlijk verdeeld qua zorgtaken thuis? Doe jij misschien het meeste omdat je vaker thuis bent, of doet hij juist meer?

Uit de grote Gezinsenquête van het Vlaams Departement van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin bij onze Zuiderburen blijkt dat Vlaamse vrouwen nog altijd het merendeel van de zorgtaken voor hun rekening neemt.

Lees ook:
De gemiddelde moeder heeft 59 taken per dag

Eerlijk verdeeld?

Een kwart van de vrouwen vindt dat de zorg voor de kinderen niet eerlijk is verdeeld omdat ze meer zorgen voor de kinderen dan hun partner. Een vijfde van de mannen vindt dat de zorgtaak voor de kinderen oneerlijk is verdeeld.

75 Procent vindt dat de zorg van de kinderen juist eerlijk is verdeeld.

Verbeterpunten

Wat betreft verbeterpunten is meer actieve hulp en meer betrokkenheid van de partner, vooral tijdens de ochtend- en avondhectiek gewenst.

Hoe zit het bij jullie? Zijn de taken een beetje goed verdeeld of heb jij ook verbeterpunten?

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Flamingobaby

    De nachten en de vroege ochtenden (lees 5uur wakker🎉😑) zijn voor mij.. de avonden pakt mijn vriend gerust op, 4 avonden in de week moet hij wel, want dan ben ik werken. Als we beide thuis zijn, gaat hij er wel vanuit dat ik dingen in eerste instantie doe, maar na een kleine aanmoediging pakt hij zelf ook genoeg op.

  • MamaJL

    Mijn partner helpt tegenwoordig op vrijdagmiddag mee en ik vind dat heerlijk!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50