Vind je het gek dat we altijd moe zijn: de gemiddelde moeder heeft 59 taken per dag

Vind je het gek dat we altijd moe zijn: de gemiddelde moeder heeft 59 taken per dag

Ben jij ook al-tijd moe en breng jij zeurend de dag door? Niet zo gek. Uit een nieuw onderzoek onder 1583 moeders is gebleken dat de gemiddelde moeder 59 taken per dag uitvoert en de meesten zich overweldigd en uitgeput voelen.

De lijst van activiteiten van moeders lijkt eindeloos, aldus DailyMail. Van activiteiten voor de school van je kind tot koken, opruimen, werken, de tanden poetsen van je kind en ze voorlezen voor het slapengaan. Houdt het dan nóóit op?! De meeste moeders voelen zich overweldigd door hun nooit eindigende takenlijst.

Negen op de tien ondervraagde Britse moeders geeft dan ook toe dat ze het voortouw neemt als het gaat om kindgebonden huishoudelijke taken en tweederde heeft het gevoel dat haar partner te veel haar op haar leunt om alles gedaan te krijgen - en om alle andere taken voor de andere familieleden te onthouden. 

Van lunch klaarmaken tot naar de hockeyclub rijden
Volgens de uitslag van de enquête springt de gemiddelde moeder om 06:38 uit bed en ligt de meerderheid weer in bed om 22:38 na het volbrengen van de 59 taken van die dag. Geen wonder dat we bij tijd en wijle lichtelijk overspannen en geprikkeld reageren op een jengelende peuter... Meer dan de helft van de moeders geeft toe regelmatig dingen te vergeten zoals eten uit de vriezer halen voor het avondeten of een doktersafspraak. Voordat de werkdag van een moeder begint sluipt ze als eerste uit bed om alvast de vaatwasser uit te ruimen, de lunch voor de kinderen klaar te maken, ontbijt te maken, de kinderen uit bed te halen en te zorgen dat ze zich wassen en hun tanden poetsen. Ook na school wordt het er niet rustiger op omdat de kinderen naar ballet/voetbal/andere activiteiten gebracht moeten worden en er gekookt moet worden.

Om zichzelf een klein beetje rust te gunnen serveren veel moeders één keer in de week een kant-en-klare maaltijd aan hun kinderen bijvoorbeeld. Andere taken op de gemiddelde to-do lijst van de moeders zijn strijken, opruimen, de bedden verschonen en het vuilnis opruimen. Daarnaast komen nog veel administratieve taken met betrekking tot de school van de kinderen bijvoorbeeld en de weekplanning.

Kortom: we hebben gewoon een Heel Zwaar Leven. Benieuwd naar de 59 taken? Die vind je hier.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50