Hoe reageerde je kind toen er een broertje/zusje werd geboren? Lezeressen vertellen

Hoe reageerde je kind toen er een broertje/zusje werd geboren? Lezeressen vertellen

Zó leuk als er een nóg een kindje op komst is! Of toch niet? Wij vroegen onze lezeressen wat de reactie van hun kind was toen er een broertje/zusje werd geboren...

Blij als een ei!

Gelukkig waren de meeste reacties op de komst van een broertje/zusje erg positief!

Mandy: “Zijn eerste reactie was: ‘Oooo! Zó schattig!”

Jennyfer: “Vanaf de eerste seconden al dikke vrienden en grote broer was supertrots!! Ze verschillen 3 jaar en 7 maanden met elkaar dus grote broer heeft alles bewust meegemaakt! Nu zijn ze 5,5 en 23 maanden, nog steeds erg gek op elkaar, maar soms ook kattenkoppen naar elkaar (vooral zusje).”

Leonie: “Onze oudste vond het allemaal heel spannend. Hij durfde z’n broertje ook geen kus of knuffel te geven. Nu zijn ze 5,5 en 1,5 jaar en de oudste is knettergek op z’n broertje.”

Anne Fleur: “Onze dochter heeft sinds de geboorte van onze tweede dochter haar naam verandert naar: grote zus. Als je haar vraagt hoe ze heet, is dat het antwoord. Ze zegt dat de baby haar cadeau is en haar zusje krijgt superveel kusjes.”

Robin: “Onze oudste is vanaf het begin helemaal gek van zijn zusje, ze schelen twee jaar. Ze doen van alles samen: lezen, spelen, stoeien, knuffelen. Meestal gaat dat zonder ruzie. Over een paar maanden krijgen we onze derde, dan ook met precies twee jaar verschil.”

Tamara: “Zo blij als een ei na 2 jaar vragen erom.”

Mandy: “Ze kunnen niet zonder elkaar, hij had 3 daagjes nodig om even te wennen, nu is het steeds knuffelen en kusjes geven en heel de dag baby zusje roepen. En zij lacht meteen als ze hem ziet. Ze schelen 1,5 jaar.”

Rachel: “Hier vanaf het begin al dikke vrienden en nu nog steeds. Inmiddels zijn ze alweer 8 en 5 jaar oud.”

Niet met en niet zonder elkaar

Maar zijn natuurlijk ook kinderen die er anders tegenaan kijken:

Miriam: “Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. In het begin moest m'n oudste heel erg wennen en als ik iets te lang bezig was met haar zusje gaf ze de opmerking: ‘Doe maar weer weg', en wees naar de prullenbak. Nu ik zwanger ben van ons derde kindje zegt de jongste weleens: ‘Ik vind de baby niet zo lief, want hij schopt je’.”

Kim: “Water en vuur nu…”

Marloes: “Onze zoon vroeg na een dag met zijn zusje: ‘Wanneer gaat de baby weer naar huis?’”

Lees ook:

Zó voorkom je jaloezie als er een broertje of zusjes is geboren
Hilarisch: deze kinderen ontmoeten de pasgeboren baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50