Hoe lang mag jouw peuter op de tablet?

Hoe lang mag jouw peuter op de tablet?
  • in Peuter
  • 1
  • 2888
  • 09/04/2018

Het gebruik van een mobiel of een tablet is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ook kinderen komen al op zeer jonge leeftijd ermee in aanraking. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ouders het vooral moeilijk vinden om grenzen aan te geven wat betreft het gebruik van een tablet of mobiel. Hoe zit dat bij jou? Hoelang mag jouw peuter op de tablet?

Het AD.nl berichtte onlangs dat vier op de tien vaders en moeders het lastig vinden om het tabletgebruik van hun allerkleinste kinderen in de hand te houden. Zo hebben ze moeite om hun kinderen van het scherm te halen en laten ze hen te vaak alleen kijken.

Dit blijkt uit het Iene Miene Media onderzoek onder ouders van 0-6 jaar. In 2017 is het gebruik van een tablet onder kinderen tussen 0 en 2 jaar met maar liefst 57 procent gestegen. Dat is een stijging van 7 procent vergeleken met het jaar ervoor.

Lees ook:
Oeps! Kinderen tussen 0 en 2 jaar leren niets van tablet

Zorgen

Vooral moeders maken zich zorgen over de invloed van digitaal speelgoed, hoe lang kinderen ermee bezig zijn en welke games en apps geschikt voor hen zijn. Vaders zijn iets minder ongerust. Zij denken juist dat kinderen veel op de tablet kunnen en laten ze meer zelf spelen.

Beter begeleiden

Experts waarschuwen dat jonge kinderen echt wel wat minder op een tablet kunnen dan ouders denken. Zij vinden dat ouders hun kinderen daarin beter moeten begeleiden door bijvoorbeeld vaker mee te kijken en er vragen over te stellen.

Lees ook:
Deskundigen waarschuwen: 'Onze kinderen veranderen in zombies'

Tips

Op Mediawijzer.net kun je in het Digi ABCD tips vinden om als ouder het tabletgebruik van je kind in goede banen te begeleiden.

Hoelang mag jouw peuter op de tablet zitten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50