Hoe zou het zijn met een tweede?

Hoe zou het zijn met een tweede?

Toen we eraan begonnen had ik er een bepaalde voorstelling van, maar nog niet zo uitgebreid. Het was vooral duidelijk dat ik heel graag nog een keer al die dingen wilde meemaken die ik tot nu toe met mijn zoon heb ervaren. Maar ik besef ook heel erg goed dat het weleens heel anders zou kunnen zijn. Hoe zou het zijn met een tweede kindje?

Niet alleen zal het een ander kind zijn, met een andere mix van goede en slechte eigenschappen van haar papa en mama. Maar daarnaast is het ook nog eens een dochter, wat nieuw is voor ons. Het verschil daarin is vast meer dan alleen wat je merkt bij het verschonen van de luiers. Met het wassen en strijken van de schattige jurkjes die ik al heb aangeschaft, fantaseer ik daarover. En in de speelgoedwinkel kijk ik niet alleen meer naar de traditionele jongensspullen waar mijn zoon zeker blij van zou worden. Zou ze een echt meisje-meisje worden? Of zal ze net als haar mama ook van legerprintjes houden?

Lees ook de vorige blog van Krista:
Ik wil geen broertje of zusje

Spannend!

Sowieso gaat het niet worden zoals de babytijd die ik met mijn zoon heb beleefd, want er is nu eenmaal al een gezin waar deze baby in geboren wordt. Spannend vind ik het zeker. Ze zeggen één kind is een boom en twee een bos. Maar ik hoor ook mensen die zeggen dat je een tweede er even bij doet. Dat die zich wel aanpast aan het ritme van het al gesettelde gezin. Ik hoop natuurlijk op het laatste. Hebben we geluk gehad met één makkelijke baby of is dat geen kwestie van geluk, maar zorgen papa en mama daar zelf voor? Ik denk een beetje van beiden. Ik zal het in ieder geval binnenkort gaan ervaren.

Liefde verdelen?

Ze zeggen dat je van een tweede net zoveel houdt als van je andere kind. Maar ik vraag me wel af; hoe werkt dat dan? Gaat er een deel liefde vanaf bij de eerste? Ik hoop het niet, maar ik kan me niet voorstellen dat ik nog een keer zoveel liefde kan hebben. Het is al zoveel, waar haal ik dat vandaan?

En toch groeit mijn hart nu al door dat wezentje in mijn buik. Ik heb haar nog niet ontmoet, maar ze is onmiskenbaar al zo’n belangrijk deel van mij dat ik eigenlijk wel weet dat het met die bak liefde zeker goed gaat komen.

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50