Hittegolf alert! Tips voor je baby en peuter

Hittegolf alert! Tips voor je baby en peuter

Het warme zomerse weer blijft aanhouden. Sterker nog volgens de weersvoorspellingen is er een hittegolf op komst! Hoe kun je je baby en peuter beschermen tegen bijvoorbeeld uitdroging of een hitteslag?

Het is soms al puffen en hijgen met dit warme weer, zeker voor jonge kinderen en ouderen. Nu kwam van de week in het nieuws dat het nog warmer wordt en dat we een hittegolf kunnen verwachten. Zo zou het volgende week wel eens 38 tot 40 graden kunnen worden! Weervrouw Helga van Leur twitterde: “Ik hoop oprecht dat de weermodellen de weg kwijt zijn.”

Lees ook:
Ik ga met de baby naar het strand en neem mee

Tips

Omdat bij baby's en jonge kinderen de vochtreserves nog niet voldoende zijn opgebouwd en moeite hebben om hun lichaamswarmte zelf te regelen, ligt uitdroging en hitteslag op de loer. Dus hoe kun je dit voorkomen?

Voldoende drinken

Laat je kind genoeg drinken. Ook al is je baby nog aan de melkflesjes zit, je kunt ‘m af en toe ook wat water geven.

Extra voeding

Is je kleine jonger dan 6 maanden dan kun je ook meer melkvoeding geven. In sommige gevallen kun je zelfs elke uur wat voeding geven. Raadpleeg het consultatiebureau of je arts wat voor jouw kind het beste is.

Geef je borstvoeding, zorg dan dat je zelf ook genoeg vocht inneemt om uitdroging te voorkomen.

Vermijd de zon

Zorg dat je kind niet te veel aan de zon wordt blootgesteld. Zoek zoveel mogelijk schaduwplekjes op en probeer zeker tussen 11 en 16 uur de zon te vermijden, want dan schijnt ‘ie op z’n felst.

Insmeren

De huid van baby’s en kinderen is zeer kwetsbaar. Zorg dat je ze goed en vooral regelmatig insmeert met zonnebrand, ook als ze in de schaduw zitten. En laat je kleine niet rondkruipen zonder kleding. Trek ‘m lichte, katoenen kleding aan.

Heb jij nog tips voor je baby of peuter?

Bronnen: RTLnieuws.nl, mens-en-gezondheid.infonu.nl

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • muslim-teen-mom????????

    Ik vond dit artikel zeker nuttig al ben ik nog maar een tiener. Ik heb net een babyzusje gekregen en ik ben dolblij dat die fucking school klaar is en het eindelijk zomervakantie is, maar kleine kindjes hebben er veel moeite mee. Zolang een kindje een rompertje aan heeft is het best. #hacksofateen

  • Mama-van-meisje

    Ik laat mijn dochter wel zonder kleren kruipen met dit hete weer. Mijn kinderarts zegt... in de schaduw , insmeren en zonder kleren. Liefst zelfs zonder luier.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden