Hillary Duff over het beroemde schuldgevoel

Hillary Duff over het beroemde schuldgevoel

Net als vele andere werkende moeders, kampt actrice Hillary Duff over schuldgevoel als het gaat om haar kinderen en haar werk. Ze geeft haar zoontje een duidelijke uitleg die hij hopelijk begrijpt.

Je zit op je werk, je denkt aan je kind, en als je thuis bent bij je kind, ben je weer bezig met je werk. Daar komt soms behoorlijk wat schuldgevoel om de hoek kijken. Ook actrice Hillary Duff moet hier mee dealen en krijgt soms lastige vragen van haar 6-jarig zoontje als ze weer naar de andere kant van het land moet reizen voor opnamen. ‘Waarom moet je zo ver weg voor je werk?’, ‘Waarom heb je een baan?’ of ‘Waarom heeft de moeder van mijn vriend geen baan?’.

“Dat is moeilijk”, vertelt de actrice tegen de HuffingtonPost in een interview. “Ik kan wel zeggen: ‘Hé, al die spullen die je hebt? Het huis waarin we wonen? Daarom heb ik een baan.’ Maar dat zegt hem helemaal niets.”

Lees ook:
Werk en mama zijn: zo denken wereldberoemde moeders erover

Uitleg

Ze bekent dat ze tijd nodig heeft voor zichzelf en legt dat ook aan haar zoon uit.

“Ik wil me ook mens voelen en ik wil niet de hele dag moederen. Ik denk dat dat goed is om mijn zoon uit te leggen. Ik heb hem verteld dat ik als sinds ik tiener ben een baan heb en dat het een groot deel van mijn leven is. Ik probeer zo veel mogelijk bij hem te zijn, maar werken hoort nu eenmaal bij volwassen zijn. Ik zei tegen hem: ‘Als jij naar school gaat en je leert waar jouw passie ligt, krijg je ook een baan en krijg je een eigen gezin.’ Ik probeer de werkelijkheid zo simpel mogelijk uit te leggen.”

Vraagt jouw kind zich af waarom jij werkt. En wat geef je hem dan mee?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50