Het slaapdrama...

Het slaapdrama...

Mamablogger Sharon is groot fan van co-sleeping, maar merkt dat hier toch wel een taboe op rust. Ze is ervan overtuigd dat er ook andere moeders zijn die aan co-sleeping doen en wil graag tips.

Zodra deze blog online komt, nadert het eind van het schooljaar met rasse schreden. Wat zijn wij eraan toe. Vooral Shane is eraan toe. Ik had beloofd jullie op de hoogte te houden hoe of wat. Het besluit is er: we gaan voor een nieuwe school.

Binnenkort gaan wij samen met hem kijken of er met hem zelf en de school ook een klik is. Ik hoop dus snel goed nieuws te kunnen melden. Wij hopen ook snel weer zijn psychologische traject op te kunnen starten, dit om hem weer weerbaarder voor zichzelf te kunnen krijgen.

Lees ook de vorige blog van Sharon:
Daar was het tweede streepje

Samen slapen

Onze lieve zoon, wat is hij lief en zorgzaam maar o, wat kan hij het moeilijk hebben. Terwijl ik dit nu zo typ, probeer ik duizenden manieren te verzinnen om weer eens een taboe te doorbreken. Een niet westers-begrip, samen slapen. Iets waar ik vanaf Emery af al fan van ben. Toen ik hoogzwanger van Shane was, ging zij heel makkelijk over naar haar peuterbedje en eigenlijk ook naar haar eigen kamer. Maar Shane is zo anders. Shane heeft de behoefte van ons heel erg nodig. Ik grap wel eens naar hem dat de navelstreng al heel lang geleden is doorgeknipt. Maar het is natuurlijk maar gein. Natuurlijk willen wij hem graag in zijn eigen bed en kamer hebben, maar hij kan het niet en nog altijd kiezen wij liever voor rust dan een jongen die compleet overstuur raakt. Toch wil ik graag zien/horen/lezen dat er meerderen met dit stukje dealen...dan wel hetzelfde hebben met hun kinderen.

Drama

Ik merk toch dat door sommige opmerkingen van buitenaf ik zoiets heb van: “Moet ik het hier überhaupt wel over hebben? Maar het moet mij van het hart: hij slaapt overigens sinds twee weken niet meer naast mij maar op twee matrassen bij ons in de kamer, maar zelfs dan is er nog drama.

Iemand tip & tricks

Nu ik het zo lees staat het er ook heel rommelig, maar ik weet dat elke ouder maar wat aanrommelt en dat er per kind een andere handleiding is. In zoverre zijn tips & tricks overigens welkom hoor, maar dan graag eentje die niet al geprobeerd is ;-) En graag eentje die hem niet meteen heel ongeliefd laat voelen :-D

Mijn hoofd is nu weer deels leeg. Dat lucht toch altijd op. O, en dan nog even één ding, Paige slaapt ook in de co-sleep bij ons, maar daar verwacht ik ditzelfde issue niet mee…

 

Maandenlang schreef ze onder het pseudoniem 'Nummer-drie-op-komst', omdat ze in alle rust van haar zwangerschap wilde genieten. Maar nu ze is bevallen mag de hele wereld mee genieten van haar belevenissen! Sharon, onze BabyBytes-admin, die orde houdt op ons druk bezochte forum en toezicht houdt op onze forumbloggers, is bevallen van een dochter en schrijft regelmatig over haar belevenissen als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Happyfamily!

  Ik had vroeger ontzettende verlatingsangst nadat mijn ouders zijn gescheiden. Ik was toen 7 jaar en heb jaren bij mijn moeder in bed geslapen. Uiteindelijk was ik een jaar of 11 a 12 toen ik weer in mijn eigen bed ging slapen. Ben na de eerste nacht ontzettend verwend, van mijn moeder een cadeautje, van mijn oudere zus en van haar vriendin. Allemaal kleine dingetjes maar in mijn ogen grote cadeaus. Het komt wel, als hij daar ook aan toe is. Wie weet op een andere school veranderd er op slaap gebied ook wel wat.

 • Sharon

  Het zou een goede zijn ja. Want opzich eerlijkheid gebied te zeggen dat het fijn slaapt zo..maar het drama eromheen word ik er wel moe van

 • Happyfamily!

  Dat snap ik. Het put je aardig uit..

 • Jojo91

  Hier slapen we ook samen met de kinderen, niet in hetzelfde bed maar wel op dezelfde kamers. Mn man met de oudste en ik met de jongste. Niet super gezellig maar zo slaapt iedereen het beste. Misschien als de jongste wat beter slaapt dat we dan proberen om de kids samen op een kamer te leggen. We zien wel hoe het loopt

 • Sharon

  Gelijk heb je

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50