Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen

Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen

Vraag jij je ook elke maand af hoe je die laatste week tot je salaris moet overleven? Of eet je de laatste week standaard soep met brood ’s avonds? Eén geruststelling: het ligt niet aan jou. Wij vrouwen kunnen er namelijk niks aan doen. Uit onderzoek is gebleken dat het leven voor ons duurder is dan voor mannen. (En niet omdat we meer shoppen!)

Uit een studie die de stad New York liet uitvoeren blijkt dus dat vrouwen een duurder leven hebben. Hoe dat kan? Vrouwen moeten namelijk meer betalen dan mannen voor vergelijkbare producten! Op een heel leven kan dit verschil oplopen tot duizenden euro’s, aldus AD.nl.

Vrouwen verdienen nog steeds – nog stééds! – minder dan mannen. Maar daarbij betalen we dus ook meer voor vergelijkbare producten dan mannen. De onderzoekers hebben 800 producten vergeleken: van verzorgingsproducten tot speelgoed en kleding, die door beide seksen worden gebruikt. In maar liefst 42% van de gevallen betalen vrouwen meer dan mannen. Het grootste verschil zit ‘m in de verzorgingsproducten waarbij vrouwen overduidelijk meer betalen. Lekker dan.

Lees ook: Dochter grootbrengen VEEEEEEL duurder dan zoon


Ook in Europa
Denk je nu dat dit alleen in Amerika voorkomt? Nope. De studie heeft daarnaast namelijk ook producten vergeleken in Europa. Ook hier zie je een verschil. Zo kost bijvoorbeeld een deodorant van Nivea voor mannen 2,65 euro en de vrouwelijke variant (Women Fresh) 2,89 euro. Of wat dacht je van wegwerpscheermesjes? Een pak met vier stuks voor mannen van het huismerk van Colruyt kost 2,31 euro. De vrouwelijke variant – met evenveel mesjes – in het roze kost 2,49 euro. Zo zijn er nog talloze voorbeelden...

Nou. dat wordt voortaan lekker scheren met mannenscheermesjes dus. ;-)

Heb jij dit verschil weleens opgemerkt?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50