Herkenbaar: ‘Aan mijn tweede kind, het spijt me’

Herkenbaar: ‘Aan mijn tweede kind, het spijt me’
 • in Moeder
 • 5
 • 41106
 • 03/07/2022

Als je voor het eerst een kind krijgt, wil je alles piekfijn in orde hebben. Hij of zij loopt over van de fashionable babykleertjes, je doet alles volgens het boekje en je zou zo door kunnen gaan voor de award van Perfecte Moeder. Maar wat veel vrouwen merken is dat dit bij het tweede kind vaak minder het geval is. Je hebt minder tijd omdat je ook voor kind numero 1 moet zorgen en al die regels en tips in babyboeken? Je geloof het allemaal wel. Dat is de reden waarom de blogpost van de Briste moeder Katie zo herkenbaar is...

‘Aan mijn dochter, aka het tweede kind...

Het spijt me dat ik de fase met gepureerde zoete aardappel heb overgeslagen en rechtstreeks je maaltijden fijn ben gaan snijden.

Het spijt me dat 80% van je kledingkast bestaat uit afdankertjes. En dat de meeste blauw zijn, zodat de mensen in het park denken dat je een jongen bent.

Het spijt me dat ik de alle zwangerschapsboeken geen tweede keer gelezen heb om je grootte van een limoen tot een avocado te volgen. Je was al een meloen voor ik What To Expect When You're Expecting kon afstoffen, laat staan lezen.

Het spijt me dat ik je soms op de babydoekjes laat sabbelen om een paar minuten rust te hebben. Je lijkt ze erg lekker te vinden en ik moet op een of andere manier aan koken toekomen.

Het spijt me dat je nu al meer tv hebt gekeken dan je grote broer, ook al ben je twee jaar jonger. En dat je eerste woordje de naam van een cartoonfiguur was.

Het spijt me dat ik al die koffie gedronken heb toen je in mijn buik groeide, terwijl ik de eerste zwangerschap heb doorgebracht zonder cafeïne. Maar groene thee is gewoon niet voldoende als je al een kleuter in huis hebt. En als het een troost mag zijn, ik zal me altijd schuldig voelen dat ik je misschien beschadigd heb.

Het spijt me dat je groeicurve in totaal amper drie stipjes telt, terwijl je broer elke week netjes gewogen werd.

Het spijt me dat al je speelgoed tandafdrukken heeft (niet die van jou). En dat alles wat uit meerdere delen bestaat minstens één stuk mist.

Het spijt me dat we de dame van het consultatiebureau verteld hebben dat je uiteráárd geen flesje meer drinkt voor het slapengaan, terwijl we daar nog niet aan toegekomen zijn. Ja, ik verpest waarschijnlijk je tanden, maar de bedtijdstrijd is gewoon niet mijn idee van ‘leuk’ op dit moment.

Het spijt me dat ik je soms op een frietje van McDonald's laat zuigen om je stil te houden in de auto, terwijl ik bij je broer zelfs zoutloze bouillonblokjes gebruikte.

Het spijt me dat jij altijd in de buggy vastzit terwijl je broer de leuke dingen doet.

Lees ook: Waarom de kraamweek van een volgend kindje lastiger is.

Het spijt me dat je pas je eerste paar schoenen kreeg toen je al over straat wandelde (op kousen), in plaats van toen je door de kamer wankelde. Die van je broer kosten al meer dan mijn hele outfit, en kinderen en schoenenwinkels zijn geen leuke combinatie.

Het spijt me dat je je eerste levensjaar in slaapzakken doorbracht, terwijl je broer recht uit een reclameblad voor kinderkleding kwam.

Het spijt me dat je geen mooie nieuwe slaapkamer kreeg, want toen jij arriveerde kreeg hij een grote-jongens-kamer. Jij kreeg zijn oude wieg.

Het spijt me dat je niet zo veel onverdeelde aandacht krijgt als ik zou willen, omdat hij een (klein) beetje luider roept dan jij.

Het spijt me dat alles een beetje anders is voor jou als voor hem, en dat het soms voelt alsof jij aan het kortste eind trok. Ik beloof dat ik het goedmaak wanneer hij naar school gaat en wij samen wat tijd kunnen doorbrengen. Enkel wij met ons tweetjes.

Tot dan, kleine meid: het spijt me.’

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • seonsyain

  Ik herken me wel in de foto van de spaarpotten.

  De oudste heeft een bankrekening gekregen toen hij nog geen jaar oud was en de jongste van nu 5 jaar hebben we nog steeds geen rekening voor geopend. Sorry...

 • Lady-Whistledown

  What a load of crap weer. Mijn hemel

 • Casey34

  Je kan het ook omdraaien natuurlijk

  Mam hier je tweede kind

  Wat fijn dat ik er niet uit zie als een mode poppetje

  Wat fijn dat we niet al die stomme winkels in gingen

  Wat fijn dat er geen druk op mij lag en ik gewoon lekker op de bank kon tukken

  En wat fijn dat ik me uit kon leven met het speelgoed en dat het niet uitmaakte als er iets stuk ging

  🤷🏻‍♀️

 • NYVM

  Haha 😬 hmm

 • .FamilyFirst

  Ik herken me zelf niet exht erin, tuurlijk gaan er echt wel spullen door gegeven qorden etc, maar dat zijn dan gewoon nig nette kleding of spullen. Geen kapotte sanie ofzo.. en ja je word makkelikler namate je meer kinderen krijgt, maar mijn kinderen krijgen allemaal even veel.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50