Heel veel leuke weetjes over een februari-baby!

Heel veel leuke weetjes over een februari-baby!
  • in Baby
  • 0
  • 837
  • 02/02/2024

Is jouw baby misschien uitgerekend of geboren op de verjaardag van Harry Styles of Cristiano Ronaldo? En wat is zijn geboortesteen en wat zijn zijn typische eigenschappen? We hebben weer heel veel leuke weetjes verzameld. Deze keer natuurlijk over de februari-baby!

Een februari-baby is behoorlijk bijzonder, zeker als je op de 29e bent geboren en je je verjaardag een keer in de vier jaar écht op je geboortedag kan vieren! Maar er zijn heel veel leuke andere weetjes:

Geboortesteen

De geboortesteen voor degenen die in februari zijn geboren is de amethist. Deze steen staat voor macht en innerlijke kracht. Deze paarse steen kun je vaak terugvinden in de koninklijke juwelen in Europa en Azië.

Sterrenbeeld Vissen en Waterman

Word je baby voor 19 februari geboren dan valt hij onder het sterrenbeeld Waterman, erna onder het sterrenbeeld Vissen.

Een Waterman staat bekend als een teamplayer, ze zijn innovatief en een beetje rebels. Vissen zijn meer creatief en hebben een groot inlevingsvermogen.

Lang!

Februari-baby's zijn iets langer dan die in andere maanden zijn geboren. Uit een onderzoek aan de Harvard universiteit onder 21.000 kinderen blijkt dat winterbaby's vaak zwaarder en langer zijn en vaker een grotere hoofdomtrek hebben dan baby's die geboren zijn in andere seizoenen. Het onderzoek werd gedurende zeven jaar gedaan en de kinderen werden geanalyseerd bij hun geboorte, op vierjarige en zevenjarige leeftijd. De onderzoekers denken dat onder andere blootstelling aan zonlicht tijdens de zwangerschap en eetgewoontes hier de oorzaken van zijn.

Eerder geboren

Uit een ander wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die in februari zijn uitgerekend vaker (zo'n 10%) eerder moeten bevallen. De oorzaak zou kunnen zijn dat ze in hun laatste trimester middenin in de griepgolf zitten. Een hoge lichaamstemperatuur tijdens griep kan weeën opwekken.

Beroemd en in februari jarig

In februari zijn er heel wat beroemdheden jarig, (opvallend veel voetballers)! We lichten er een paar uit:

Harry Styles, Shakira, Willeke Alberti, Gavin DeGraw, Nathalie Imbruglia, Stefan de Vrij, Neymar, Cristiano Ronaldo, Giovanni van Bronckhorst, Trijntje Oosterhuis, Lieke van Lexmond, Rick Astley, Axl Rose, Ewout Genemans, Ashton Kutcher, Chris Zegers, Mia Farrow, Maan, Kees Tol, Rafael van der Vaart, Kelly Rowland, Jennifer Aniston, Christina Ricci, Mephis Depay, Mena Suvari, Edsilia Rombley, Robbie Williams, Mark Rutte, Chantal Janzen, Ed Sheeran, Paris Hilton, Michael Jordan, John Travolta, Katja Schuurman, Rihanna, Tjitske Reidinga, Cindy Crawford, André van Duin, Willem van Hanegem, Drew Barrymore, Joop van den Ende, Britt Dekker, Freek Vonk, Youp van 't Hek.

Lees ook:

Januari-baby? Dít zijn leuke weetjes
Leuke weetjes over een december-baby

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50