Heel ongebruikelijk voor de tijd van het jaar: RS-virus epidemie

Heel ongebruikelijk voor de tijd van het jaar: RS-virus epidemie
  • in Kinderen
  • 1
  • 2222
  • 29/06/2021

Het is eigenlijk heel ongebruikelijk voor de tijd van het jaar, maar het lijkt erop dat er een RS-virus epidemie in het land is.

In de afgelopen blijkt dat het aantal meldingen van het RS-virus zo hoog is dat er sprake is van een epidemie. En dat is heel ongebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Lees ook
Het RS-virus: misschien gevaarlijker dan je denkt

Symptomen RS-virus

Bij het RS-virus lijken de symptomen op een verkoudheid, mar bij baby’s en peuters kan het door een ontsteking van de kleine luchtwegen of een longontsteking voor grote benauwdheid zorgen.

Normaal gesproken steekt dit virus tussen november en maart op en niet tijdens de zomermaanden. Waarschijnlijk hebben de coronamaatregelen ervoor gezorgd dat het RS-virus tijdens de koude maanden niet kon worden verspreid. Door het versoepelen van de maatregelen kan het virus weer worden verspreid.

RS-virus vookomen

Volgens het RIVM kun je het RS-virus onder kinderen moeilijk voorkomen, maar helpt het enigszins als er vaak handen worden gewassen en papieren zakdoeken worden gebruikt.

Bron: AD.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50