Heeft jouw kind moeite gehad met overgang naar wintertijd?

Heeft jouw kind moeite gehad met overgang naar wintertijd?
  • in Kinderen
  • 4
  • 1917
  • 29/10/2018

De discussie over winter- en zomertijd duurt nog even voort: want welke tijd gaan we aanhouden? Ondertussen moeten we als ouder nog maar even dealen met het verzetten van de klok. Hoe is dat in jouw gezin gegaan? Is iedereen van de rel of valt het mee?

Ouders vrezen de dagen dat er aan de klok wordt gemorreld omdat er dan weer zomertijd, dan weer wintertijd moet worden ingevoerd. Zit je net lekker in een ritme waarin iedereen zich kan vinden, wordt de boel op de schop gegooid. Niet fijn. Wellicht in de toekomst wordt het anders als er wordt besloten of we een tijd gaan invoeren en dat uurtje terug of vooruit achterwege laten.

Leuke dingen inplannen

Bij mijn eigen kids probeerde ik al een week van tevoren de voedingen en de slaaptijden telkens een kwartiertje te vervroegen of later te doen. Maar toen ze van die voedingen af waren, hadden ze vooral moeite met de wintertijd: want wat duurde de dag lang! Op Mums.net las ik een goede: plan iets leuks op zondag, zodat ze niet doorhebben dat de dag zo lang duurt.

En dit vond ik ook wel een goede: zet de klok al overdag een uurtje terug, bijvoorbeeld tijdens lunch. Of: plan een logeerpartijtje... Had ik eerder moeten weten...

Hoe zit het met jouw kind? Heeft hij veel last van de overgang naar de wintertijd?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50