‘Had ik maar een lichaam dat sporen van een zwangerschap laat zien’

‘Had ik maar een lichaam dat sporen van een zwangerschap laat zien’
  • in Moeder
  • 8
  • 12139
  • 18/03/2018

Fotografe Desiree Fortin heeft totaal geen schaamte voor haar lichaam, nadat ze is bevallen van een drieling. Sterker nog ze vindt dat vrouwen er trots op moeten zijn, want “er zijn altijd vrouwen die zeggen: ‘Had ik maar een lichaam dat sporen van een zwangerschap laat zien.’”

De fotografe maakt sinds de geboorte van haar drieling foto’s van haar na-de-bevalling-lichaam. Dat doet ze al twee en een half jaar. En terwijl ze toegeeft dat ze soms moeite heeft om haar moederlichaam te accepteren, is er een quote die alles weer in perspectief plaatst.

“Voor elke vrouw die ongelukkig is met haar bevallingssporen op haar lichaam is er een die wenst dat zij ze ook had.”

Lees ook:
Dit wil je van je partner horen over je moederlichaam

'Hoopwonden'

Op Instagram zegt ze: “Ooit was ik zo’n vrouw, wachtend, wensend en hopend om ooit een moeder te worden.” Het duurde drie jaar voordat dat lukte met behulp van ivf. “Toen ik erachter kwam dat ik moeder zou worden, was dat een geweldig gevoel. En het maakte niet uit dat mijn lichaam drastisch zou veranderen.”

Om haarzelf aan die gedachte te herinneren, spreekt ze niet over striae, slappe huid of rimpels. In plaats daarvan heeft ze het over ‘hoopwonden’.

Schoonheid van een moederlichaam

"Sporen op je lichaam na de bevalling zijn verhalen van hoop, verhalen van liefde en soms van verlies. Er zit zoveel schoonheid in een moederlichaam omdat het staat voor leven, onze kinderen en de onvoorwaardelijke liefde die we voor hen hebben. Voor degene die wens, hoopt, bidt voor een wonder, dit is voor jou."

Wat prachtig verwoord!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50